Πέντε μήνες μετά: Ακόμα βρίσκουν νεκρούς από το ναυάγιο της Λαμπεντούζα

Πέντε μήνες μετά: Ακόμα βρίσκουν νεκρούς από το ναυάγιο της Λαμπεντούζα

Το πλοιάριο είχε ανατραπεί τον περασμένο Απρίλιο - Η ναυτική τραγωδία με τους 700 νεκρούς είχε συγκλονίσει και πάλι τους Ευρωπαίους ηγέτες




Πέντε μήνες μετά: Ακόμα βρίσκουν νεκρούς από το ναυάγιο της Λαμπεντούζα
Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από το τραγικό ναυάγιο με τους τουλάχιστον 700 νεκρούς, όμως, το ιταλικό πολεμικό ναυτικό εξακολουθεί να ανασύρει σορούς.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera οι άνδρες του πολεμικού ναυτικού συνεχίζουν να εντοπίζουν σορούς των μεταναστών που στις 18 Απριλίου έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν σε πλοιάριο που έπλεε ανοιχτά της Λιβύης.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην Αγκούστα της Σικελίας 60 σοροί, ενώ οι έρευνες δε θα σταματήσουν για τον εντοπισμό περισσότερων νεκρών.

Ήδη 45 σοροί ανασύρθηκαν τους περασμένους μήνες και ενταφιάστηκαν στο κοιμητήριο της Κατάνια.

Κλείσιμο


Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές της Κατάνια συνέλαβαν πέντε Αιγύπτιους, οι οποίοι λέγεται πως ήταν οι διακινητές των 344 μεταναστών που έφτασαν στο λιμάνι της σικελικής πόλης στις 5 Σεπτεμβρίου έπειτα από τη συμβολή των πολεμικών πλοίου του ιταλικού ναυτικού.

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται ένας 37χρονος, ένας 22χρονος, ένας 2χρονος, ένας 35χρονος και ένας ακόμα 35χρονος.

Υπενθυμίζεται πως η εκατόμβη νεκρών είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη και τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι τότε δήλωναν συντετριμμένοι από την τραγωδία και καλούσαν σε ανάληψη ευθυνών.

Ανάλογη, βέβαια, ήταν η αντίδραση στη θέα του 3χρονου Αϊλάν βυθισμένο στην άμμο της Αλικαρνασσού, με τους Ευρωπαίους επικεφαλής απλώς να εκφράζουν τη θλίψη τους.



Η τραγωδία του περασμένου Απριλίου σύμφωνα με τους ειδικούς προκλήθηκε από την μετακίνηση μεγάλου αριθμού επιβαινόντων προς τη μία πλευρά του πλοιαρίου, το οποίο ήταν υπερφορτωμένο και είχε μήκος μόλις 30 μέτρων, με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Σύμφωνα με μαρτυρία διασωθέντα δε, οι δουλέμποροι κρατούσαν κλειδωμένους στο αμπάρι του πλοίου εκατοντάδες από τους μετανάστες, με αποτέλεσμα, όταν αυτό βυθίστηκε να τους παρασύρει στο βυθό...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης