Χαμάς: Το Ισραήλ αρνείται να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Κάιρο

Χαμάς: Το Ισραήλ αρνείται να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Κάιρο

Το Ισραήλ αρνήθηκε να στείλει μια αντιπροσωπεία στο Κάιρο, αφού επέρριψε στη Χαμάς την ευθύνη για την κατάρρευση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας την Παρασκευή

Χαμάς: Το Ισραήλ αρνείται να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Κάιρο
Το Ισραήλ αρνείται να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Κάιρο, σύμφωνα με τη Χαμάς η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα αναφέρει ότι η άρνηση αυτή πρόκειται απλά για έναν τρόπο να αποφύγει να απαντήσει για τις «σφαγές» που διαπράττει στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μια παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν μέλη της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, συμφώνησε την Κυριακή στο σύνολο των όρων για την επίτευξη εκεχειρίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέλη της αντιπροσωπείας, τα αιτήματά τους υποβλήθηκαν στους Αιγύπτιους μεσολαβητές, οι οποίοι αναμένεται να τα μεταφέρουν στην ισραηλινή πλευρά. 

Το Ισραήλ αρνήθηκε να στείλει μια αντιπροσωπεία στο Κάιρο, αφού επέρριψε στη Χαμάς την ευθύνη για την κατάρρευση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας την Παρασκευή. 

Το Ισραήλ «θέλει να αποφύγει να έρθει» στο Κάιρο, διότι οι Ισραηλινοί «δεν θέλουν να πρέπει να απαντήσουν για τις σφαγές που έχουν διαπράξει εναντίον του παλαιστινιακού λαού, οι οποίες εντείνονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Κάιρο ο Έζατ αλ Ρισκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς. Όμως «είτε έρθουν είτε όχι, δεν μπορούν να ξεφύγουν (από τις ευθύνες) και ο παλαιστινιακός λαός ενωμένος θα τους προσάγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», πρόσθεσε. 

Σημειώνεται ότι η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία κατέληξε χθες, Κυριακή, σε μια κοινή θέση σχετικά με τα αιτήματά της, ώστε να συμφωνήσει σε μια εκεχειρία με το Ισραήλ στη Γάζα. 
Κλείσιμο

Μεταξύ αυτών είναι η απομάκρυνση των ισραηλινών στρατευμάτων από τον παλαιστινιακό θύλακα, η άρση του αποκλεισμού της Γάζας, το άνοιγμα των περασμάτων στα σύνορα, η διεύρυνση της ζώνης στην οποία θα επιτρέπεται το ψάρεμα για τους παλαιστίνιους αλιείς στα 12 ναυτικά μίλια και η απελευθέρωση κάποιων παλαιστίνιων κρατούμενων. 

Σύμφωνα με το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena, τα αιτήματα αυτά υποβλήθηκαν στον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης