Ρέντζι: Η Ιταλία δεν χρειάζεται την Τρόικα

Ρέντζι: Η Ιταλία δεν χρειάζεται την Τρόικα

Αντίθετα «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να βγει, η Ιταλία, από την οικονομική κρίση» υποστηρίζει ο ιταλός πρωθυπουργός

Ρέντζι: Η Ιταλία δεν χρειάζεται την Τρόικα
Μήνυμα ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται την Τρόικα έστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντζι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Repubblica».

Στην ίδια συνέντευξη ο ιταλός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να αυξήσει τους φόρους ενώ, παράλληλα, θα προσπαθήσει να τηρήσει την δέσμευση για μείωση των δαπανών του δημοσίου, κατά 16 δισ. ευρώ».

Σε ότι αφορά την σχέση δημοσίου ελλείμματος-ΑΕΠ, ο κ. Ρέντσι θεωρεί ότι «η Ιταλία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την υπερβεί» και υπογραμμίζει, αντιθέτως, ότι «υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να μπορέσει να βγει, η Ιταλία, από την οικονομική κρίση».

Κλείσιμο
Ο κ. Ρέντσι δεν θεωρεί, επίσης, ότι τα ερχόμενο φθινόπωρο η χώρα του μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρή κοινωνική ένταση λόγω της δύσκολης οικονομικής φάσης που διέρχεται.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, οι δηλώσεις του κ. Ρέντσι αποτελούν απάντηση σε σχόλιο του ιδρυτή της εφημερίδας «La Repubblica», Εουτζένιο Σκάλφαρι, ο οποίος αναφέρθηκε, στην πιθανότητα έλευσης της Τρόικας στην Ιταλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης