Κοκαΐνη στο πόσιμο νερό της Βρετανίας

Κοκαΐνη στο πόσιμο νερό της Βρετανίας

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ίχνη κοκαΐνης είχαν διέλθει μέσω των ούρων σε αποθέματα πόσιμου νερού

Κοκαΐνη στο πόσιμο νερό της Βρετανίας
Υπολείμματα κοκαΐνης είχαν εντοπιστεί στα περισσότερα χαρτονομίσματα της Βρετανίας που είχαν ελεγχθεί στο πρόσφατο παρελθόν, όμως νέα έρευνα έρχεται να... ταράξει τα νερά!

Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας στο πόσιμο νερό της χώρας, βρέθηκαν μικροποσότητες βενζοϋλεκγονίνης, ουσίας του ανθρώπινου σώματος που μεταβολίζει την κοκαΐνη ενώ μετά τους ελέγχους εντοπίστηκαν και μικροποσότητες φαρμάκων για επιληψία αλλά και παυσίπονα. Η υπηρεσία που ελέγχει το πόσιμο νερό αναφέρει ότι η κοκαΐνη έχει περάσει στο νερό από τα ούρα χρηστών ενώ τονίζει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για την δημόσια υγεία. 

Η χρήση της κοκαΐνης στη Βρετανία είναι τόσο διαδεδομένη ώστε οι ειδικοί ανακάλυψαν ίχνη του ναρκωτικού ακόμη και στα αποθέματα πόσιμου νερού της χώρας.

Στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης έρευνας που έγινε στη Βρετανία για να διαπιστωθεί ο ενδεχόμενος κίνδυνος από τη συσσώρευση φαρμακευτικών ουσιών στο πόσιμο νερό, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ίχνη κοκαΐνης είχαν διέλθει μέσω των ούρων σε αποθέματα πόσιμου νερού.

Οι συγκεντρώσεις μικροποσοτήτων από τη ναρκωτική ουσία, όπως ανέφεραν οι «Sunday Times», δεν εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Το κλιμάκιο των ειδικών από την υπηρεσία Ελέγχου Πόσιμου Νερού της Βρετανίας, εντόπισε την ουσία βενζοϋλεκγονίνη που αποτελεί μεταβολίτη της κοκαΐνης.
Κλείσιμο

Είναι δηλαδή η ουσία που αποβάλλει ο ανθρώπινος οργανισμός μετά τη χρήση της κοκαΐνης. Οι ειδικοί ανίχνευσαν επίσης στα αποθέματα πόσιμου νερού υπολείμματα φαρμακευτικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της επιληψίας καθώς και ίχνη ουσιών με παυσίπονη δράση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη Βρετανία οι χρήστες κοκαΐνης εκτιμώνται σε 180.000 ενώ κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 700.000 άνθρωποι ηλικίας 16 - 59 ετών δοκιμάζουν το συγκεκριμένο ναρκωτικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης