Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ

Υπόσχονται «δώρο» στους επισκέπτες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων - Ενδεχομένως πρόκειται για εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα - Η ασφάλεια θα εξασφαλιστεί από περίπου 40.000 αστυνομικούς και υπαλλήλους ειδικών υπηρεσιών

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ
Ανέλαβαν την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ δύο άνδρες, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα της Τζιχάντ, την Κυριακή, ενώ υπόσχονται ένα «δώρο» για τους επισκέπτες που θα παρευρεθούν στους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα της Τζιχάντ, την Κυριακή, δύο νεαροί άνδρες που πιστεύεται ότι ήταν βομβιστές αυτοκτονίας μιλούν για τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ και δίνουν μια δυσοίωνη υπόσχεση.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, αναφέρουν στο βίντεο: «Έχουμε ετοιμάσει ένα δώρο για εσάς και όλους τους τουρίστες που θα έρθουν. Εάν φιλοξενήσετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πάρετε ένα δώρο από εμάς για το μουσουλμανικό αίμα που έχει χυθεί». Στο βίντεο, οι άνδρες ντυμένοι στα μαύρα στέκονται μπροστά σε ένα μαύρο πανό με θρησκευτικό περιεχόμενο, που κατά κανόνα συνδέεται με τους εξτρεμιστές τις Αλ Κάιντα.

Η νέα ανάληψη ευθύνης ήρθε την ίδια ημέρα που ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι οι επισκέπτες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, που θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, θα είναι ασφαλείς. Αντίγραφο της συνέντευξής του, δόθηκε σε όλους τους εθνικούς και διεθνείς ραδιοσταθμούς και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου την Κυριακή.

«Θα προσπαθήσουμε να σας βεβαιώσουμε πως τα μέτρα ασφαλείας δεν θα είναι ενοχλητικά ή πολύ εμφανή, έτσι ώστε να μην γίνουν αισθητά από τους αθλητές, τους επισκέπτες ή τους δημοσιογράφους που θα παρευρεθούν στους Αγώνες» δήλωσε ο Πούτιν και συμπλήρωσε: «Την ίδια όμως στιγμή, εμείς θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε ότι η ασφάλεια θα είναι αποτελεσματική». Η Ρωσία έχει μεγάλη εμπειρία στο να διατηρεί ασφαλείς διεθνείς εκδηλώσεις, δήλωσε ο Πούτιν, φέρνοντας ως παραδείγματα τις συνόδους κορυφής των G8 και G20.

«Η ασφάλεια θα εξασφαλιστεί από περίπου 40.000 αστυνομικούς και υπαλλήλους ειδικών υπηρεσιών» πρόσθεσε. «Φυσικά, θα βασιστούμε στην εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια παρόμοιων εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλες περιοχές και χώρες του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι θα προστατεύσουμε τον αέρα, το θαλάσσιο χώρο αλλά και τα βουνά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης