Τοπία φτιαγμένα από… σώματα

Τοπία φτιαγμένα από… σώματα

Η μαγεία της... ψευδαίσθησης

Ψευδής συναγερμός στο JFK
Τοπία φτιαγμένα από… σώματα
Ο Carl Warner, ένας φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο, μετέτρεψε γυμνά και μυώδη σώματα σε έξυπνες εικόνες που δίνουν στο θεατή την ψευδαίσθηση ότι βλέπει ερημικά τοπία.
 
Οι φωτογραφίες του Warner αποτελούνται εξ ολοκλήρου από γυμνά σώματα, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι κάθε φωτογραφία είναι φτιαγμένη από διαφορετικές γωνίες του κορμιού του ίδιου ατόμου.
 
Κλείσιμο
Κάθε σύνθεση είναι μία και μόνο φωτογράφηση ενός εθελοντή ή μια σύνθεση των διαφόρων γωνιών του κορμιού του.
 
Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά, κανείς βλέπει ερημικά τοπία και βουνά, όμως αν εστιάσει καλύτερα θα δει ότι πρόκειται για σημεία του ανθρώπινου σώματος.
 
Ο Warner είναι διάσημος για την οπτική του… πονηριά του που έβγαλε μέσα από τη σειρά του Foodscapes, στην οποία «έφτιαξε» τοπία εξ ολοκλήρου από φρούτα και λαχανικά, τυριά, ψωμί, ψάρια, κρέας και δημητριακά.



Όπως γιόρτασε foodwork του, με αξέχαστες τροπικά σκηνές δημιουργούνται από υλικά όπως καπνιστό σολομό και πατάτες, Bodyscapes του δεν είναι ό, τι αρχικά φαίνεται.
 
Εξηγώντας το έργο της ζωής του, εξήγησε ότι θέλει να εστιάσει την προσοχή στο «σώμα ενός ατόμου, δημιουργώντας την αίσθηση του τοπίου, ώστε το σώμα που απεικονίζεται να γίνει ένα μέρος για να ζήσει κανείς».
 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης