Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0: Αποβολές και... τέλος!

Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0: Αποβολές και... τέλος!

Η (σωστή) κόκκινη κάρτα στον Γκάλο από το 12' περιόρισε την επιθετική δραστηριότητα της ΑΕΚ, η οποία ωστόσο κράτησε την Ξάνθη (ορθώς με 10 από το 58') μακριά από την εστία της. Το τελικό 0-0 ήταν λογικό επακόλουθο!

Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0: Αποβολές και... τέλος!
Η αναμέτρηση αναμενόταν δύσκολη και για τις δύο ομάδες. Εγινε πολύ δυσκολότερη για την ΑΕΚ από το... 6', όταν ο Γκάλο δικαίως αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Η αριθμητική ισορροπία ήρθε στο 58' με την -επίσης σωστή- αποβολή του Τριάδη και τελικά οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα πάντα. Από μία κόκκινη κάρτα, από μία ευκαιρία, από... κανένα γκολ. Σε ένα κακό παιχνίδι, ΑΕΚ και Ξάνθη έμειναν στο 0-0, το οποίο κρίνεται δίκαιο.

Το ματς... άλλαξε από το ξεκίνημα του, αφού στο 6' ο Λουσέρο έφευγε τετ α τετ και ο Γκάλο του έκανε φάουλ και είδε, σωστά, την κόκκινη κάρτα. Αυτό σήμαινε ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να παίξει όλον αγώνα με 10 παίκτες και με διαφορετικό πλάνο από αυτό που είχε καταστρώσει ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έβγαλε τον Πατίτο για να βάλει τον Μπακάκη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, από την άλλη πλευρά, δεν είχε λόγο να αλλάξει κάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έμεινε και ικανοποιημένος από όσα είδε στη συνέχεια του πρώτου 45λεπτου. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι ήταν και άμοιρος ευθυνών για αυτό.

Με την ΑΕΚ να παίζει από το 6' με παίκτη λιγότερο, η Ξάνθη ήταν υποχρεωμένη να κάνει παιχνίδι και έχει αποδείξει ότι αυτό δεν το έχει μάθει πολύ καλά. Οι Θρακιώτες δεν μπορούσαν να κάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι -προσοχή στην άμυνα και αντεπιθέσεις- και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει απολύτως τίποτα αξιόλογο. Πλην, φυσικά, της σωστής τακτικής προσέγγισης της Ενωσης, η οποία έκανε ό,τι έπρεπε για να μην απειλείται. Και την μία φορά που απειλήθηκε, στο 38', από την πάσα του Λάζιτς στον Τριάδη που βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, ο τερματοφύλακας των Κιτρινόμαυρων απέκρουσε και κράτησε το 0-0.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ στην επανάληψη σε ό,τι αφορά το θέαμα αλλά άλλαξαν τα δεδομένα μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 54' ο Τριάδης είδε κίτρινη για θέατρο και στο 58' ακόμη μία για φάουλ στον Μάνταλο, με συνέπεια να αποβληθεί -σωστά κι αυτός, όπως και ο Γκάλο- για να χάσει το αριθμητικό πλεονέκτημα η Ξάνθη. Για την οποία Ξάνθη, λίγο πριν την αποβολή, ο Λουτσέσκου είχε περάσει στο ματς τον Σολτάνι αντί του Καμαρά, θέλοντας να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. Από όσα είδαμε στη συνέχεια, μάλλον δεν τα κατάφερε...

Η ΑΕΚ δεν ένιωθε κάποια απειλή από τους γηπεδούχους αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε αυτή, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς κάποια καλή φάση. Τουλάχιστον, έτσι όπως ήταν το ματς, υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον ως προς το ποια ομάδα θα έβρισκε τον τρόπο για να σκοράρει και να πάρει το τρίποντο. Σε μια προσπάθεια να βρει αυτή την λύση, ο Χιμένεθ έβγαλε τον Χριστοδουλόπουλο για να βάλει τον Μπακασέτα στο 74', ο Λουτσέσκου απαντησε με την είσοδο του Ράνου αντί του Βασιλακάκη στο 78', ο Ισπανός επανήλθε ρίχνοντας στο ματς τον Γαλανόπουλο αντί του κακού Μάνταλου στο 84' και δύο λεπτά ήρθε η καλύτερη φάση, με την κοντινή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, μετά το φάουλ του Αϊντάρεβιτς, που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς!

Man of the match: Ο Βράνιες. Ηταν ο κορυφαίος, έκανε το καλύτερο του ματς με την ΑΕΚ καθώς δεν έχασε ούτε μία φάση. Εξαιρετικός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, θα μπορούσε να γλιτώσει την κίτρινη κάρτα που πήρε αλλά αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού του.

Αδύναμος κρίκος: Σε αυτή την κατηγορία πρέπει να μπει ο Γκάλο λόγω της αποβολής του στο 6', όπως και ο Μάνταλος, ο οποίος ήταν εξαφανισμένος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μέχρι που έγινε αλλαγή στο 84'...

Στο ύψος του: Από πλευράς ΑΕΚ ο Μπάρκας, με την απόκρουση του στην ευκαιρία του Τριάδη, αλλά και ο Αϊντάρεβιτς, ο οποίος ήταν σωστός τακτικά. Από την πλευρά της Ξάνθης ο Βασιλακάκης, ο οποίος έπαιξε σε άλλη θέση λόγω της απουσίας του Γιουνές.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γκάλο με την αποβολή του στο 6', την έκανε και ο Τριάδης με το να πάρει δύο κίτρινες κάρτες σε τέσσερα λεπτά, για να αποβληθεί κι αυτός.

Το στραγάλι: Πολύ σωστές οι δύο αποβολές και οι κάρτες στον πειθαρχικό έλεγχο, αν και έχασε μία-δύο για την Ξάνθη.΄Ο Παπαδόπουλος είναι πολύ καλός διαιτητής, ο οποίος όμως θα πρέπει να κάνει λιγότερη χρήση της σφυρίχτρας του.

Το ταμείο του Gazzetta: Οταν ένα ματς δεν μπορείς να το κερδίσεις, μην το χάνεις. Και όταν όλα είναι ανάποδα από πολύ νωρίς και από το πρώτο 6λεπτο μένεις με 10 παίκτες, προφανώς και έχεις μια ικανοποίηση έστω για τον βαθμό στα Πηγάδια, απέναντι στη φετινή πολύ καλή Ξάνθη. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι μπορεί να θεωρηθεί και... επιτυχία για την ΑΕΚ το αποτέλεσμα, διότι με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής θα παραμένει εκτός 5άδας, που δυστυχώς έχει μετατραπεί σε βασικό στόχο για φέτος.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (78' Ράνος), Ουάλας, Λάζιτς (90' Φλίσκας), Λισγάρας, Καμαρά (55' Σολτάνι).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (74' Μπακασέτας), Μάνταλος (84' Γαλανόπουλος), Πατίτο (11' Μπακάκης), Πέκχαρτ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης