Χαρδούβελης σε ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζω να ψηφίσετε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου

Χαρδούβελης σε ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζω να ψηφίσετε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου

«Αυτό θα στείλει ένα μήνυμα στους εταίρους μας» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών

Χαρδούβελης σε ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζω να ψηφίσετε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου
Πρόσκληση για συναίνεση απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης προς την αντιπολίτευση, και κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζω σε συναίνεση και ότι θα βρεθούν ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου, που θα ψηφίσετε, με την έννοια ότι δεν μπορούμε να διαφωνούμε σε όλα και για όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης σε παρέμβασή του μετά την ομιλία Τσίπρα στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Συμπλήρωσε, δε, ότι μια τέτοια κίνηση «θα στείλει ένα μήνυμα και στους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Συνεχίζοντας το σκεπτικό του επισήμανε ότι η απουσία συναίνεσης για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση ήταν ένα μεγάλος λάθος που έκαναν οι Έλληνες και όλα τα κόμματα την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες σε κρίση κατάφεραν να βγουν από τα δικά τους Μνημόνια καθώς υπήρξε μια συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων σε αυτές.

Ο υπουργός επανέλαβε πως η οικονομία σταθεροποιείται, προσθέτοντας πως το ερώτημα, όμως, είναι αν θα μπορέσουμε να την σπρώξουμε μπροστά. «Και για να συμβεί αυτό» συμπλήρωσε «θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη όλων, να συμβάλουν όλοι στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας»
Κλείσιμο
.
«Ήρθα γιατί έχω δουλειά μπροστά μου και ελπίζω πως ξαφνικά δεν θα βρεθώ προ τετελεσμένων. Αυτή, όμως, είναι συλλογική δουλειά για το δημόσιο όφελος», κατέληξε, καλώντας μάλιστα την αντιπολίτευση να ψηφίσει τις ρυθμίσεις που έχουν προοδευτικό πρόσημο και σημειώνοντας: «Είναι καλό να τονίσουμε τη συμφωνία και όχι να αναδεικνύουμε τη διαφωνία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης