«Τσίπρα - Φίλη ακούστε το καλά φέρτε στις σχολές μας τα αποθεματικά», φώναζαν οι φοιτητές στο κέντρο
Ντομάτες άδειασαν έξω από το υπουργείο Εργασίας φοιτητές του Γεωπονικού - Έκαψαν σημαία της ΕΕ στον Άγνωστο Στρατιώτη - Καταγγέλλουν τις νέες περικοπές που προετοιμάζονται στην Παιδεία και διαμαρτύρονται για το ήδη δυσβάσταχτο κόστος σπουδών για τις οικογένειές τους
Ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 η πορεία των περίπου 3.500 φοιτητών προς τη Βουλή. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια, με κεντρικό τους σύνθημα: «Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά φέρτε στις σχολές μας τα αποθεματικά».
Καθώς η πορεία των φοιτητών ανέβαινε προς το Σύνταγμα από την οδό Σταδίου, οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου άδειασαν μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας δύο καφάσια με ντομάτες.
Κλείσιμο
Κατόπιν, όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα έξω από τον προαύλιο χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ομάδα φοιτητών άναψε καπνογόνα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψε την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολούθως, οι φοιτητές αποχώρησαν και ο κύριος όγκος της πορείας κατέβηκε προς τα Προπύλαια, όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο λίγο μετά τις 14:00.
Την ίδια ώρα εκπαιδευτικοί βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εργασίας, προχωρώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην φτωχοποίηση της Παιδείας και ζητούν κρατικό πρόγραμμα σίτισης και περίθαλψης για όλα τα παιδιά
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.