Αυτό είναι το νέο σήμα της ΝΕΡΙΤ

Αυτό είναι το νέο σήμα της ΝΕΡΙΤ

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους δέκτες στις 6 το απόγευμα στην πρεμιέρα της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ & Τηλεόρασης

Αυτό είναι το νέο σήμα της ΝΕΡΙΤ
Ένα μεγάλο μπλε «Ν» πάνω από τα αρχικά ΝΕΡΙΤ είναι το σήμα της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ & Τηλεόρασης έκανεπου θα κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Από το πρωί όσοι συντονίζονταν στη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης έβλεπαν ένα ρολόι που μετράει αντίστροφα.

Κλείσιμο
Όταν το ρολόι μηδένισε, στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, ξεκίνησε να εκπέμπει η ΝΕΡΙΤ, το κανάλι δηλαδή που ήταν προγραμματισμένο από την αρχή να αντικαταστήσει την ΕΡΤ μετά το «μαύρο» που έπεσε στις 11 του περσινού Ιουνίου. Επειδή, όμως, οι διαδικασίες για τη στελέχωση, τη διαμόρφωση φυσιογνωμίας και προγράμματος ήταν χρονοβόρες η κυβέρνηση επέλεξε στο ενδιάμεσο τη λύση της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η επίσημη πρεμιέρα έγινε με δελτίο ειδήσεων με παρουσιάστρια την Αντριάνα Παρασκευοπούλου και θα ακολουθήσουν μια ελληνική ταινία, μια ξένη ταινία και η Αθλητική Κυριακή.

Μια ημέρα μετά, τη Δευτέρα, θα κάνουν πρεμιέρα και τα ραδιόφωνα της ΝΕΡΙΤ ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εκπομπή και δεύτερου τηλεοπτικού καναλιού.

Η ΝΕΡΙΤ θα έχει ανανεωμένα σήματα και γραφικά ενώ σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια το κόστος του σκηνικού για το δελτίο ειδήσεων ανέρχεται σε 26.000 ευρώ.

Μιλώντας για τη ΝΕΡΙΤ στο Αχελώος TV ο επί 10 μήνες υφυπουργός Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής σημείωσε τρια οφέλη από τη δημουργία της: πρώτον ότι βάσει του νέου νόμου «ο αρμόδιος υπουργός δεν μπορεί να  κάνει τίποτα παρά μόνο στο τέλος του χρόνου να εγκρίνει τον τελικό προϋπολογισμό», δεύτερον ότι «οι προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ έγιναν για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο, με μόρια, με ειδικούς αξιολογητές και με συνεντεύξεις» και τρίτον ότι «μειώθηκε το κόστος καθώς είχαμε έναν προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ και σήμερα είναι κοντά στα  100 εκατ. ευρώ».

Ερωτηθείς για το λουκέτο στην ΕΡΤ ο κ. Καψής υποστήριξε ότι «η δική μου άποψη ήταν ότι θα έπρεπε να επιχειρηθεί να ανασυγκροτηθεί, χωρίς να κλείσει. Αλλά παραδέχομαι την ίδια στιγμή ότι αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, ενδεχομένως και αδύνατο» προσθέτοντας ότι στην ΕΡΤ υπήρχε κουλτούρα αναξιοκρατίας, πολιτικών παρεμβάσεων που κατέληγε σε μια κουλτούρα αδιαφορίας, που δεν έχει καμία σχέση με τα Μέσα Ενημέρωσης, και ότι η ΕΡΤ ήταν μια συλλογή φέουδων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης