Κέρδη στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street

Aπό ρεκόρ σε ρεκόρ Dow και S&P 500 - Άνοδος 9,05% για τη Hewlett-Packard

Κέρδη στη Wall Street
Κέρδη κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές μετά την θετική ανάγνωση και τα χαμόγελα από τους επενδυτές των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και τα ψώνια των εορτών.

Η αναπάντεχη πτώση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζεται.

Κλείσιμο
Ράλι στις τεχνολογικές μετοχές που ωθήθηκαν από την Hewlett-Packard.
"Οι επενδυτές ενδιαφέρονται για τις διακοπές των Χριστουγέννων και είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη να έχουμε μια καλή περίοδο των διακοπών", δήλωσε ο Chris Gaffney, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στο EverBank.

Ο εργοστασιακός Dow Jones σημείωσε άλλο ένα ιστορικό υψηλό (το πέμπτο στη σειρά), όπως και ο S&P 500, με τον τεχνολογικό τομέα να ηγείται των κερδών και τις ενεργειακές μετοχές να χάνουν έδαφος.

"Ο S&P μοιάζει να είναι κολλημένος στη λάσπη σε σχέση με τον Nasdaq. Φυσικά με την Apple να έχει αντίσταση στα 559 δολάρια δεν είνα έκπληξη", ανέφερε ο Elliot Spar, market strategist στο Stifel, Nicolaus & Co.

Ο Nasdaq σημείωσε υψηλό άνω των 13 ετών και επέκτεινε τα κέρδη του για πέμπτη συνεδρίαση.
Ο Dow σημείωσε κέρδη 0,15% στις 16.097 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,24% στις 1.807 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,68% στις 4.045

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης