Στα βήματα του Ιουλίου Βερν

Στα βήματα του Ιουλίου Βερν

Ένα εργαστήριο κόμικς για παιδιά καιγια εφήβους – από 10 έως 14 ετών- από τις 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου στη Στέγη

Στα βήματα του Ιουλίου Βερν
Οδύσσειες στο χαρτί, ταξίδια σε μελάνι - Ένα τριήμερο εργαστήριο, στο οποίο οι έφηβοι μαθαίνουν τους βασικούς τρόπους γραφής ενός σεναρίου για κόμικς, το πώς «δένεται» το κείμενο με την εικόνα, αλλά και πώς «στήνεται» μια σελίδα – δηλαδή πώς τακτοποιούμε το κείμενο και τις εικόνες έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη ιστορία.

Όπως διαβάζουμε σε ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών : «Στο πλαίσιο της έκθεσης για την επιστημονική φαντασία, Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο, που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στη Στέγη, έχουμε οργανώσει ένα συναρπαστικό εργαστήριο για εσένα. Αν λοιπόν θέλεις να γίνεις ένας σύγχρονος Ιούλιος Βερν και να γράψεις τις δικές σου φανταστικές περιπέτειες, τώρα μπορείς να τις κάνεις… κόμικς! «Οδύσσειες στο χαρτί, ταξίδια σε μελάνι» ονομάζεται το τριήμερο εργαστήριο, στο οποίο θα μάθεις τους βασικούς τρόπους γραφής ενός σεναρίου για κόμικς, το πώς «δένεται» το κείμενο με την εικόνα, αλλά και πώς «στήνεται» μια σελίδα – δηλαδή πώς τακτοποιούμε το κείμενο και τις εικόνες έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη ιστορία.

Κλείσιμο
Θα δούμε λοιπόν μαζί την έκθεση, ώστε να εμπνευστείς από τις ενότητές της (Παράξενα ταξίδια, Οδύσσειες του Διαστήματος, Θαυμαστοί καινούριοι κόσμοι, Απώτατα σύνορα) και να φτιάξεις τη δική σου ιστορία. Να ξέρεις, μάλιστα, πως σε προ(σ)καλούμε να γράψεις ό,τι πιο τρελό φανταστείς!».

Info
Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης