Η Μέρα με τα Χρώματα

Η Μέρα με τα Χρώματα

Ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και έγινε θεσμός – τροφοδότησε την τρέλα με τα πολύχρωμα πάρτι σε όλη την Ελλάδα και δίνει ξανά ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή στο Φράγμα της Θέρμης 

Η Μέρα με τα Χρώματα
Οι οδηγίες των διοργανωτών είναι σαφείς: Φορέστε λευκά και λουλούδια στα μαλλιά, ντυθείτε με ό,τι γιορτινό, φέρτε μπαλόνια χρώματος κόκκινο, μπλε, πράσινο, κίτρινο, άσπρο. 

Αλλά, ποιοι είναι οι διοργανωτές κάτω από το όνομα SFINA. 

Κλείσιμο
Αν ψάξεις στο facebook στοιχεία ταυτότητας για την SFINA θα μάθεις τα εξής: «Η SFINA είναι μία παρεμβατική ομάδα ανθρώπων, στόχος της οποίας είναι η δημιουργία καταστάσεων. Άλλοτε υπερρεαλιστικές και άλλοτε παιχνιδιάρικες, αποσκοπούν στην διακοπή της ρουτίνας του αστικού τοπίου». Επιπλέον, άλλες δύο λεπτομέρειες ή περίπου λεπτομέρειες πληροφοριών. «Γεννήθηκε στις 17/04/08 και είναι Κριός».

Οι άνθρωποι της SFINA όμως είναι πίσω από μια ξεχωριστή εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο έξω από την Θεσσαλονίκη. Στη Θέρμη ή για την ακρίβεια, στο Φράγμα της Θέρμης. 



Διαβάζω στο facebook την ανακοίνωση για την εκδήλωση: «Ήρθε εκείνη η στιγμή του χρόνου που το ταξίδι ξεκινά για την μαγευτική ημέρα... Εκείνη που νοιώθουμε την καρδιά μας να χτυπά...
Η Μέρα με τα Χρώματα επιστρέφει πιο μεγάλη από ποτέ, πιο βροντερή από ποτέ, πιο πολύχρωμη από ποτέ!
Η Μέρα με τα Χρώματα, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη από την ομάδα SFINA το 2012 και διοργανώνεται έκτοτε 1 φορά ετησίως κάθε Σεπτέμβρη. 
Στα Χρώματα, μοναδικός πρωταγωνιστής είναι ο κόσμος. 
Δεν είμαστε ένα φεστιβάλ στο οποίο τα φώτα πέφτουν μόνο στους καλλιτέχνες. Είμαστε ένα φεστιβάλ που όλη η προσοχή μας δίνεται στην αρένα. Στον κόσμο. Θέλουμε ένα κοινό, που να χορεύει, να επικοινωνεί, να παίζει, να γελά, να φλερτάρει και όχι ένα κοινό που να παρακολουθεί τη σκηνή, αμέτοχο ως απλός θεατής
». 



Η Μέρα που έγινε θεσμός στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε πρώτη την τρέλα των πολύχρωμων πάρτι σε όλη την Ελλάδα, θα ξαναζωντανέψει την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο πανέμορφο Φράγμα της Θέρμης από τις 16.00 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα!

Συναυλίες, DJs, fire show, τοξοβολία, bodypainting, science games, parkour, χορευτικά και το αγαπημένο γιγάντιο μαξιλάρι (funbag) εκπλήξεις θα είναι μόνο μερικά από όσα θα ζήσουν οι επισκέπτες - συμμετέχοντες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης