«Φίλοι», αλγόριθμοι και media

«Φίλοι», αλγόριθμοι και media

Μια εκδήλωση με διεθνή δημοσιογραφική παρουσία θα προσπαθήσει να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα: «Πώς μπορεί η Δημοσιογραφία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού;»

«Φίλοι», αλγόριθμοι και media
Ο Serge Schmemann, μέλος της κεντρικής σύνταξης των New York Times, ο Jochen Wegner, αρχισυντάκτης ηλεκτρονικής έκδοσης της Die Zeit (Zeit Online), ο Simon Wilson, επικεφαλής του γραφείου του BBC News στις Βρυξέλλες, η Prune Antoine, ανταποκρίτρια – μεταξύ όλων των άλλων δραστηριοτήτων της -του L’Obs στην Γερμανία και ο δικός μας, Τάσος Τέλλογλου συμμετέχουν σε ένα πάνελ που το κύριο θέμα του είναι η απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: «Πώς μπορεί η Δημοσιογραφία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού;». 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και δημόσια και οργανώνεται από τις δημοσιογραφικές πλατφόρμες Oikomedia & Hostwriter στο πολυχώρο του Impact Hub Athens στου Ψυρρή (Καραϊσκάκη 28). Η Oikomedia είναι μια διαδικτυακή κοινότητα και πλατφόρμα που ενισχύει τις διασυνοριακές συνεργασίες μεταξύ επαγγελματιών από το χώρο των μέσων ενημέρωσης. Ένα ψηφιακό δίκτυο που βοηθά τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης να αποκτήσουν επαφές, πρόσβαση σε πληροφορίες και ιδέες για έρευνες και ρεπορτάζ, ενώ η Hostwriter είναι μια παγκόσμια κοινότητα δημοσιογράφων. Τα 3.000 μέλη της συνδέονται με συναδέλφους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης από 120 χώρες ώστε να συνεργαστούν σε διασυνοριακές ιστορίες. Η κοινότητα παρέχει ένα κανάλι για να μοιραστεί τις τοπικές γνώσεις που διασχίζουν τα σύνορα.

Κλείσιμο
Σε ένα σημείωμα των διοργανωτών διαβάζουμε σχετικά με την εκδήλωση: «“Διαπλεκόμενοι", "Διεφθαρμένοι", "Προπαγάνδα”. Ποτέ άλλοτε ο Τύπος δεν έχει αντιμετωπιστεί με τόση καχυποψία από την Κοινωνία και περιγραφεί με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Οι προτιμήσεις των "φίλων" και οι αλγόριθμοι, αντικαθιστούν την επιλογή μας να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τη "ματιά" των μέσων ενημέρωσης. Πότε η λήψη θέσης από το δημοσιογράφο είναι απαραίτητη και πότε βλάπτει την αξιοπιστία του;». Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου και θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά. Την όλη εκδήλωση συντονίζουν η Ελίνα Μακρή Δημοσιογράφος και Συνιδρύτρια Oikomedia και η Tabea Grzeszyk Δημοσιογράφος και Συνιδρύτρια Hostwriter. Για την συμμετοχή του κοινού θα είναι υπεύθυνος ο Felix Franz, δημοσιογράφος από το Hostwriter. 

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του The New York Times Athens Democracy Forum
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης