Άρωμα jive και swing

Άρωμα jive και swing

Οι Jumpin’ Up έρχονται στην Αθήνα για μια αξέχαστη εορταστική εβδομάδα

Άρωμα jive και swing
Οι υπερηχητικοί Jumpin’ Up αποτελούν αυτή τη στιγμή μία από τις πιο ρυθμικές μπάντες της Ευρώπης, που έχει σαν όχημά της το jive, το swing και το rhythm & blues, όπως αυτό διαμορφώθηκε και παίχτηκε στα αμερικάνικα dance joints στις δεκαετίες ’40 και ’50. Το γκρουπ μετράει δέκα χρόνια δράσης και διαπρέπει στα φεστιβάλ και στα τζαζ κλαμπ της Ευρώπης με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που βγαίνει μέσα από την καρδιά του blues, του swing, του rock ‘n’ roll και έχοντας σαν πρότυπο το αρχέτυπο jive των Louis Jordan, Louis Prima, Wynonie Harris, Roy Brown κ.ά. αλλά και το ναπολιτάνικο swing του Renato Carosone ή του Fred Buscaglione.

Κλείσιμο


Οι συναυλίες των Jumpin’ Up δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα γλεντιού φέρνοντας ξανά στην πραγματική ζωή το vintage άρωμα από τις παλιές ταινίες του σινεμά και τα παλιά πάρτι. Το line-up των Jumpin’ Up είναι πραγματικά σπουδαίο. Κυριαρχεί η ζεστή φωνή του ανεπανάληπτου entertainer Tony Marino και η κοφτή jump-blues κιθάρα του Giuseppe Montalbano, ενώ ο σταθερός rockabilly τονισμός του κοντραμπασίστα Andrea Di Fiore και οι εκπληκτικοί shuffle ρυθμοί του ντράμμερ Peppe Falzone δίνουν πάντα το χορευτικό τέμπο. Σ’ αυτά προστίθενται το πιάνο του Ciccio Leo και το μοναδικό horn section με τους υπερκινητικούς κι αστείρευτους Carmelo Sacco στο τενόρο, Michele Calamela στο βαρύτονο σαξόφωνο και Nicola Genualdi στην τρομπέτα, φτιάχνοντας έτσι μια πραγματικά γιορτινή jazzy ατμόσφαιρα για τα φετινά Χριστούγεννα.

Οι Jumpin’ Up θα βρεθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας, έχοντας προγραμματίσει μια σειρά εμφανίσεων στη σκηνή του Half Note, από την Τετάρτη 21 έως την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016.

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Από Παρασκευή μέχρι Κυριακή στις 22.30 και από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη στις 21.30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 921 3310
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης