Ένα Wii για σκύλους!

Ένα Wii για σκύλους!

Μία startup από το Τέξας εμπνεύστηκε ένα παιχνίδι που θα χαρίσει ατελείωτες ώρες διασκέδασης στον τετράποδο φίλο σου όταν λείπεις από το σπίτι

Ένα Wii για σκύλους!

Μία startup από το Τέξας εμπνεύστηκε ένα παιχνίδι που θα χαρίσει ατελείωτες ώρες διασκέδασης στον τετράποδο φίλο σου όταν λείπεις από το σπίτι

Κλείσιμο

Οι πολυάσχολοι ιδιοκτήτες σκύλων είναι ήδη εξοικειωμένοι με το πρόβλημα: τι θα κάνει ο τετράποδος φίλος τους τις ατελείωτες ώρες που λείπουν οι ίδιοι στη δουλειά; Ορισμένες startups προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τη λύση της αδιάκοπης επικοινωνίας. Ένα παράδειγμα είναι και η κάμερα που συνδέει το αφεντικό με τον σκύλο του, στον οποίο προσφέρει και λιχουδιές. Μία άλλη λύση είναι ένα παιχνίδι με «έξυπνες» δυνατότητες που μπορεί να κρατά απασχολημένο τον μοναχικό σου φίλο.


Κάπως έτσι προέκυψε και η ιδέα για το GoBone. Η συσκευή μπορεί να κρατήσει τον σκύλο απασχολημένο όταν ο ιδιοκτήτης είναι μακριά, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως παιχνίδι που ελέγχεται με app, προκειμένου οι δυο τους να περάσουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Όσον αφορά στην πρώτη λειτουργία, το GoBone ενθαρρύνει τον σκύλο να παίξει μαζί του, καθώς κινείται αυτόνομα στον χώρο. Ο σκύλος μπορεί να το κυνηγήσει, να το μασήσει (αποτελείται από υλικά που δεν θα θέσουν την υγεία του σε κίνδυνο), ενώ η συσκευή γεμίζει από το πλάι και με λιχουδιές που μπορεί να απελευθερώνει για να ταΐσει τον τετράποδο φίλο σου. Χάρη στο σύστημα αλγορίθμων που διαθέτει, το GoBone μπορεί να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του στις ανάγκες του κάθε σκύλου, ανάλογα με την ηλικία, το βάρος και τη ράτσα του. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα μεγάλο σε ηλικία μπουλντόγκ, το γκάτζετ μειώνει την ταχύτητά του για να μην το δυσκολεύει.

Όταν, δε, βρίσκεσαι σπίτι, μπορείς να αλλάξεις τρόπο παιχνιδιού για να συμμετάσχεις και εσύ. Η λειτουργία GoBone Fetch μοιάζει με το παιχνίδι Bowling του Wii. Απλά τον ρόλο του τηλεχειριστηρίου παίρνει η φορητή συσκευή σου. Κάνοντας μία κίνηση ρίψης, το GoBone αρχίζει να κινείται μέσα στο δωμάτιο προκαλώντας τον σκύλο να το κυνηγήσει.

Ο Σαντιάγκο Γκουτιέρεζ εμπνεύστηκε αυτό το προϊόν για να λύσει ένα δικό του πρόβλημα: «Εργαζόμουν 60-70 ώρες ανά εβδομάδα και ο Ρούφους [ο σκύλος μου] έμενε στο σπίτι χωρίς να έχει να κάνει τίποτα. Ως εθελοντής σε καταφύγια ζώων, ξέρω ότι η μοναξιά μπορεί να προκαλέσει στρες σε έναν σκύλο. Έτσι, αποφάσισα να αλλάξω τα πράγματα. Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου το 2015 και αφιέρωσα όλο τον χρόνο μου δουλεύοντας σε κάτι που θα κάνει τους σκύλους πιο ευτυχισμένους και πιο υγιείς και που θα μας προσφέρει νέους τρόπους να αλληλεπιδρούμε με τα σκυλάκια μας», αναφέρει ο ίδιος.

Η καμπάνια του GoBone στο Kickstarter ξεκίνησε στις 31 Μαΐου και έχει ήδη καλύψει τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 60 χιλιάδων δολαρίων (53 χιλιάδες ευρώ). Αυτή τη στιγμή έχει προσελκύσει περισσότερους από 500 χρήστες και περισσότερα από 80 χιλιάδες δολάρια (71 χιλιάδες ευρώ). Η καμπάνια ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης