Ένας εικονικός baby-sitter για το κατοικίδιό σου

Ένας εικονικός baby-sitter για το κατοικίδιό σου

Μία startup δημιούργησε ένα γκάτζετ που θα σε φέρει κοντά στον τετράποδο φίλο σου, όσο μακριά και εάν βρίσκεσαι

Ένας εικονικός baby-sitter για το κατοικίδιό σου

Μία startup δημιούργησε ένα γκάτζετ που θα σε φέρει κοντά στον τετράποδο φίλο σου, όσο μακριά και εάν βρίσκεσαι


Είναι πολύ σκληρό να αποχωρίζεσαι τον σκύλο ή τη γάτα σου όταν λείπεις στη δουλειά. Το ίδιο ισχύει και για τον τετράποδο φίλο σου που αναγκαστικά μένει μόνος του για πολλές ώρες. Για να καλύψει αυτά τα αμήχανα κενά, η Tomofun δημιούργησε το Furbo, το οποίο θα σου εξασφαλίσει συνεχή επαφή με το κατοικίδιό σου, όσο μακριά και να είσαι.

Κλείσιμο
Τι ακριβώς κάνει το Furbo; Κατ' αρχάς διαθέτει κάμερα HD 720p με δυνατότητα λήψης 120 μοιρών, που σου επιτρέπει να έχεις οπτική επαφή με το κατοικίδιό σου ανά πάσα στιγμή, είτε με τη λήψη και αποστολή φωτογραφίας στη φορητή συσκευή σου είτε με live streaming βίντεο. Έχει μάλιστα και λειτουργία νυχτερινής όρασης, προκειμένου να βλέπεις τον φίλο σου και μέσα στα μαύρα σκοτάδια. Το Furbo διαθέτει μικρόφωνο, για να ακούς το κατοικίδιό σου, αλλά και ένα μικρό ηχείο, για να επικοινωνείς και εσύ μαζί του και να μη νιώθει μοναξιές. Πέραν τούτου, υπάρχει και η λειτουργία barking alert, με την οποία ενημερώνεσαι μόλις αρχίσει να γαβγίζει ο σκύλος σου, ώστε να κάνεις και εσύ τα κουμάντα σου.



Αυτό, όμως, που το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα προϊόντα του είδους είναι η δυνατότητα που σου προσφέρει να δίνεις λιχουδιές στον τριχωτό φίλο σου από απόσταση. Απλά γεμίζεις το ειδικό δοχείο και μόλις δώσεις εντολή από τη φορητή συσκευή σου, το Furbo εκσφενδονίζει μπουκίτσες. Με λίγα λόγια το γκάτζετ εκπαιδεύει τον σκύλο σου να εξοικειώνεται σε κάποιο βαθμό με την απουσία του και παράλληλα σου δίνει την ευκαιρία να αλληλεπιδράς μαζί του ακόμα και από απόσταση.

Η καμπάνια του Furbo στο Indiegogo έχει ιδιαίτερη απήχηση ανάμεσα στη ζωοφιλική κοινότητα. Απέχοντας μόλις 2 ημέρες από την ολοκλήρωσή της, κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 2.700 υποστηρικτές, αντλώντας περισσότερα από 330 χιλιάδες δολάρια (296 χιλιάδες ευρώ), ενώ το αρχικό ζητούμενο ποσό από τη startup ήταν μόλις 50 χιλιάδες δολάρια (45 χιλιάδες ευρώ).
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης