Δεν είδε το μέλλον, το άκουσε

Δεν είδε το μέλλον, το άκουσε

Mick Jagger και Martin Scorsese υπογράφουν τη νέα τηλεοπτική σειρά Vinyl, που κάνει πρεμιέρα μετά από 20 χρόνια προετοιμασίας

Δεν είδε το μέλλον, το άκουσε
«Είναι γρήγορο. Είναι βρώμικο. Σου διαλύει το κεφάλι»: με αυτά τα λόγια περιγράφει το ροκ εν ρολ, ο πρωταγωνιστής της πολυαναμενόμενης νέας σειράς της HBO “Vinyl”, που κάνει πρεμιέρα στα κανάλια Novacinema αυτήν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ταυτόχρονα με την Αμερική και με υπότιτλους. Οι παραγωγοί της σειράς είναι ο ορισμός των “legends”, αφού ακούνε στα ονόματα Martin Scorsese και Mick Jagger. Σύμφωνα με τον πρώτο, είναι μια ιδέα που την προετοίμαζαν 20 ολόκληρα χρόνια, και ενώ η αρχική σκέψη ήταν για τη δημιουργία μίας ταινίας, τελικά κατέληξαν σε τηλεοπτική σειρά 10 επεισοδίων, που περιγράφει τη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’70 μέσα από τον «ήχο της επανάστασης».

Κλείσιμο


«Η Νέα Υόρκη ήταν εκπληκτική τη δεκαετία του ’70», λέει ο Mick Jagger και συμπληρώνει «όχι για κάποιον που ήθελε να γίνει οικογενειάρχης και να κάνει παιδιά, αλλά για κάποιον εργένη ροκ σταρ». Κάτι θα ξέρει, συμπληρώνουμε εμείς. Την αντίστοιχη περίοδο ο Martin Scorsese την περιγράφει ως θυελλώδη σε όλες τις τέχνες, κινηματογράφο, ζωγραφική, μουσική, ενώ η εκρηκτική Olivia Wilde που πρωταγωνιστεί στη σειρά, τη χαρακτηρίζει ως «πολιτιστική επανάσταση». Και δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, αφού συνυπήρχαν –για την ακρίβεια συγκρούονταν- τόσο ετερόκλητα είδη μουσικής, όπως οι σόουλ, τζαζ, πανκ, φανκ, ντίσκο και φυσικά το ροκ εν ρολ.



Το “Vinyl”, λοιπόν, εξιστορεί την προσπάθεια του Richie Finestra, τον οποίο ενσαρκώνει ο Bobby Cannavale, να σώσει τη δισκογραφική του εταιρεία από τη χρεοκοπία. Η λύση είναι μία και αποτελεί μονόδρομο: να ανακαλύψει γρήγορα τον επόμενο ροκ σταρ. Από τον καταιγισμό των trailers που βγαίνουν όσο πλησιάζουμε προς την πρεμιέρα, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται καθαρά για μία σειρά “sex, drugs and rock & roll”. Φυσικά πάντα με τις απαιτούμενες δόσεις έξυπνου και εύστοχου χιούμορ, αλλά και… υπερβολική δόση μουσικής που σίγουρα θα μας κάνει να δυναμώσουμε την ένταση στις τηλεοράσεις μας. Μην το χάσεις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης