Απίστευτες φιλενάδες

Απίστευτες φιλενάδες

Το υπέροχο γυναικείο τηλεοπτικό σύμπαν

Απίστευτες φιλενάδες
Πριν από λίγες μέρες η βραβευμένη αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια, Μπέτυ Γουάιτ, γιόρτασε τα 94α γενέθλιά της κάνοντάς μας να αναπολήσουμε την καταπληκτική κωμική σειρά «Τα Χρυσά Κορίτσια» (Golden Girls). Το σίριαλ έκανε τον πλανήτη να πέφτει κάτω από τα γέλια, από το 1985 έως το 1992, και εκτός από τη Μπέτυ Γουάιτ μαζί της πρωταγωνιστούσαν οι Μπεατρίς Άρθουρ, Εστέλ Γκετί και Ρόυ Μακλάναχαν. Ήταν μια φοβερή παρέα από συνταξιούχες γυναίκες που συγκατοικούσαν στο Μαϊάμι, χαρίζοντάς μας σε κάθε επεισόδιο μοναδικές ξεκαρδιστικές ατάκες και καταστάσεις.

Κλείσιμο

Τα Χρυσά Κορίτσια

Η Μπέτυ έπαιζε την αφελή και γκαφατζού που έκανε κρόσια τα νεύρα των υπολοίπων, η Μπεατρίς την τσαούσα, ξινή, χωρισμένη και μονίμως χωρίς σύντροφο, η Ρόυ τη φιλάρεσκη σεξομανή που δεν άφηνε άντρα για άντρα και η Εστέλ Γκετί τη γιαγιά γλωσοκοπάνα με Αλτσχάιμερ που τις έβριζε όλες - και ιδίως την κόρη της (την Μπεατρίς). Η σειρά άφησε εποχή, αλλά το παγκόσμιο κοινό είχε ήδη πάρει μια γεύση του τι σημαίνει να έχεις καλές κωμικές ηθοποιούς στο πλατό που υποδύονται τις φιλενάδες, από το The Lucy Show των 60's με την ανυπέρβλητη Λουσίλ Μπολ και τη Βίβιαν Βάνς.

Η Μπολ αποκαλείτο από πολλούς «θηλυκός Τσάρλι Τσάπλιν» επειδή δεν φοβόταν να τσαλακώσει εντελώς την εικόνα της προκειμένου να βγάλει γέλιο αν κι επρόκειτο για μια πολύ όμορφη γυναίκα. Μπουγελωνόταν, έπεφτε από σκάλες, καιγόταν, πνιγόταν, έκανε με λίγα λόγια τα πάντα και ειδικά φοβερές μούτες με το εκφραστικό πρόσωπό της. Παρόλα αυτά, η Βανς υποχρεωνόταν να ντύνεται απλοϊκά ώστε βάσει του σεναρίου να φαίνεται μεγαλύτερη από τη Μπολ ενώ στην πραγματικότητα είχαν την ίδια ηλικία.


The Lucy Show

Οι δύο χαρακτήρες που υποδύονταν πλησίαζαν πολύ και εκείνους του «Χοντρού και Λιγνού» σε αδεξιότητα και ευκολοπιστία, βασικά συστατικά μιας καλής κωμωδίας που κάνουν τον θεατή να συμπαθήσει τους χαρακτήρες. Και εδώ η χημεία των δύο γυναικών μπροστά στην κάμερα, και παρά το γεγονός ότι πέρασαν χρόνια μέχρι να συμπαθήσει η Μπολ τη Βάνς, ήταν εξαιρετική, γεγονός που έφερε τη σειρά στην κορυφή της θεαματικότητας για πολλά χρόνια.

Στα 90s, δύο άλλες τηλεοπτικές φιλενάδες, η Τζένιφερ Σόντερς και η Τζοάνα Λάμπλεΐ, ως Έντι και Πάτσι αντίστοιχα, μας κόλλησαν στις οθόνες με το Absolutely Fabulous, την επίσης καταπληκτική βρετανική κωμική σειρά στην οποία τα πάντα λέγονταν και γίνονταν! Μάλιστα, η σειρά δεν προβλήθηκε αμέσως στη συντηρητική Αμερική εξαιτίας του λεξιλογίου στο σενάριο το οποίο ακολουθούσε τη βρετανική αντίληψη περί ελευθερίας του λόγου.


Absolutely Fabulous

Δύο ημίτρελες αλκοολικές, ντραγκομανείς φίλες και κορυφαία fashion victims έμπλεκαν σε περιπέτειες που έκαναν το στομάχι σου να πονά από τα γέλια. Η Έντι ήταν αυτό που αποκαλούμε «αλλού», ενώ η Πάτσι αν και επίσης «αλλού» είχε και μια ιδιαίτερη αδυναμία στους άντρες. Και εδώ, ο χαρακτήρας της γυναίκας που δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει για τις ερωτικές της επιθυμίες και να κυνηγήσει τα αρσενικά, όπως έκανε και η Σαμάνθα του “Sex & the City”, προκαλεί άφθονο γέλιο.

Μαζί τους η ξενέρωτη και εντελώς προσγειωμένη τηλεοπτική κόρη της Έντι και η μητέρα της που έκανε και τις δύο σκουπίδι, πάντα με χαρακτηριστικό βρετανικό στιλ. Οι εκατομμύρια φανατικοί θαυμαστές της σειράς σε ολόκληρο τον κόσμο περιμένουν να μεταφερθεί τώρα στη μεγάλη οθόνη, κάτι που έγινε δύο φορές στην περίπτωση του “Sex & The City”. Τι να πεις για τη νεοϋορκέζικη παρέα που υποδύονται οι Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Σίνθια Νίξον, Κιμ Κάτραλ και Κριστίν Ντέιβις και η οποία αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η συνταγή με φιλενάδες στην οθόνη είναι αξεπέραστη.


Sex & The City

Η γυναικεία φύση, αντιμέτωπη με τη γυναικεία φύση, κάνει τους άντρες κουρέλια και είναι απλά κάτι ακαταμάχητο για τον θεατή. Το “Sex & The City”, που πολλοί δικαιολογημένα αποκαλούν και «Ζάναξ της τηλεόρασης», εξακολουθεί να παίζεται σε επαναλήψεις σε ολόκληρο τον κόσμο και μάλλον θα περάσουν χρόνια που ακόμα θα απολαμβάνουμε τα καμώματα των κοριτσιών. Έστω και σε επανάληψη. Δεν μας νοιάζει καθόλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης