Δημιουργικό ξέσπασμα

Δημιουργικό ξέσπασμα

Η ποπ της νέας εποχής είναι εδώ, με ήχο γεμάτο ρυθμό και φρεσκάδα

Δημιουργικό ξέσπασμα
Το καινούργιο συγκρότημα στο στερέωμα της ελληνικής ποπ ονομάζεται “Music Sugar” και αποτελείται από τα αδέλφια Νίκο και Σοφία-Μαρία Παλόγλου, τον Τάσο Ζέφη, τον Γιώργο Παπάζογλου και σε φιλική συμμετοχή μαζί τους (στα ντραμς) τον Ηλία Κουράκη. Με ήχο γεμάτο ρυθμό και φρεσκάδα, τα νεαρά αυτά παιδιά διαθέτουν, στο μουσικό οπλοστάσιό τους, δεξιοτεχνία, έμπνευση και αισιοδοξία-καθρέφτη της νιότης τους. Τους συνάντησα αρχικά με αφορμή την προετοιμασία για το πρώτο τους βίντεο κλιπ στο τραγούδι τους «Ξέφυγα» το οποίο σκηνοθέτησε ο Νίκος Σούλης. Λίγο αργότερα τους γνώρισα καλύτερα, κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης στο κέντρο της Αθήνας.

Σειρά είχε η συνέντευξη του Νίκου και της Σοφίας-Μαρίας, που σαν εμπνευστές του σχήματος μου εξήγησαν πώς άρχισε όλο αυτό το εξαιρετικά δημιουργικό ξέσπασμα που άκουσα και είδα. Τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν να παίζουν πιάνο από πολύ μικρή ηλικία, έχοντας τη θερμή υποστήριξη των γονιών τους και παίρνοντας μέρος σε χορωδίες. «Η πρώτη σκέψη για τη δημιουργία των Music Sugar» μου δημιουργήθηκε το 2007 όταν έπαιζα σε ένα άλλο γκρουπ και από το οποίο σταμάτησα το 2010», μου λέει ο Νίκος. «Το όνομα του γκρουπ το βρήκα ακούγοντας το “Brown Sugar” των Rolling Stones και μου άρεσε σαν ιδέα».

Κλείσιμο
Τότε του είχε γίνει και μια πρόταση να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Νέων της Νίκαιας. Το χάρισμα του Νίκου στην επικοινωνία με το κοινό διέκρινε και η αδελφή του Σοφία-Μαρία όταν τον πρωτοείδε στη σκηνή, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά ότι «παρόλο που ο Νίκος ήταν τότε μόλις 16 ετών κατάλαβα αμέσως ότι “το είχε”». Όπως λένε τα δύο αδέλφια, ανέκαθεν τροφοδοτούσαν τη μουσική σχέση τους με όσους τρόπους μπορούσαν. Μετά από ώριμη σκέψη και βλέποντας ότι έπρεπε «πάση θυσία» να προχωρήσουν τα όνειρά τους, το 2010 έφτιαξαν το συγκρότημα που έκανε τότε την πρώτη του εμφάνιση με διαφορετικό ντράμερ και κιθαρίστα.



Με τη σημερινή τους σύνθεση παίζουν από το 2012. Ένιωσαν έντονη τη ανάγκη να τραγουδίσουν δικά τους κομμάτια και όχι απλώς cover κάποιων άλλων καλλιτεχνών. «Θέλαμε να μοιραστούμε τον εαυτό μας με το κοινό», λέει ο Νίκος για την επιμονή τους να γράψουν στίχους και μουσική. Σύμφωνα με τη Σοφία, μια δυσκολία ήταν να καταφέρουν να συντονιστούν ως ομάδα. «Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, με διαφορετικές επιρροές και κουλτούρες. Όμως με τη μουσική μας έγινε μια ζύμωση. Όταν, επίσης, υπάρχει σεβασμός βρίσκουμε την ισορροπία», μου εξηγεί. Για το θέμα του συντονισμού συμφωνεί μαζί της και ο Νίκος.

Οι διαφορετικές επιρροές, οι προβληματισμοί για όσα συμβαίνουν γύρω, εμπλουτίζουν τη μουσική και τους στίχους τους. Λένε ότι θέλουν να παίξουν ποπ, όμως αποφεύγουν να ονοματίσουν το είδος που παίζουν προκειμένου να μην «παγιδευτούν». Ο στίχος τους είναι περισσότερο ελληνικός αλλά έχουν στα σκαριά και αγγλόφωνο επειδή το κοινό που θα απευθύνονται μεγαλώνει. Η Σοφία είναι και καθηγήτρια αγγλικών, οπότε λέει ότι δεν μεταφράζει από τα ελληνικά στα αγγλικά. «Γράφω όπως μου βγαίνει» τονίζει χαρακτηριστικά. Τα δύο αδέλφια υπογράφουν όλα τα τραγούδια τους σε στίχο και μουσική και θεωρούν επιτυχία και ευτυχία το γεγονός να δουν τον κόσμο να «νοιώθει» τη δουλειά τους.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ανέβηκε στο YouTube το πρώτο τους κλιπ, για το τραγούδι «Ξέφυγα»... Αναφερόμενη στη σκηνοθεσία του, λέει ότι «Ο Νίκος σε βάζει στον κόσμο του και δεν θέλεις να φύγεις. Μας ''ξεκλείδωσε'' και μπορώ να πω ότι έβγαλε τον σταρ από μέσα μας». Το πρώτο τους LP, με τίτλο «Music Sugar» θα κυκλοφορήσει με εννέα τραγούδια που αναμένεται να ρίξουν πολύ ρυθμό και συναίσθημα στο σύμπαν των νέων. Καλοτάξιδο λοιπόν!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης