Μαρίζα, εσύ σούπερ σταρ!

Μαρίζα, εσύ σούπερ σταρ!

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε

Μαρίζα, εσύ σούπερ σταρ!
Το Citylifε ακούει τη Μαρίζα Ρίζου, παρακολουθεί το Dogville, πίνει κρασί στο Wine Up, επισκέπτεται το βιβλιοφιλικό και χριστουγεννιάτικο παζάρι του Ε.Λ.Ι.Α. και βλέπει «Τα Κύματα» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!



Μαρίζα Ρίζου

Το φωτεινό κορίτσι της ελληνικής μουσικής σκηνής εντυπωσίασε με την πρώτη του εμφάνιση στο Passport Κεραμεικός το προηγούμενο Σάββατο και οι επόμενες δύο παραστάσεις της αναμένονται το ίδιο ενδιαφέρουσες. Το πρόγραμμα με τίτλο «Μπελ Επόκ» έχει σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και περιλαμβάνει υπέροχα τραγούδια από την ελληνική δισκογραφία, όλα διασκευασμένα με τον ήχο της Μαρίζας και της μπάντας της. Φυσικά από το πρόγραμμα δεν λείπουν κομμάτια που έχουμε ήδη αγαπήσει από την πρώτη της δουλειά αλλά και ένα δείγμα από τον καινούργιο της δίσκο που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Tip
Η Μαρίζα Ρίζου θα εμφανιστεί ξανά στο Passport Κεραμεικός στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Dogville

Έστω ότι το Dogville είναι μια μικρή πόλη. Σ’ αυτό το μέρος τα ουράνια δεν συνηθίζουν να βρέχουν δώρα, μέχρι τη νύχτα που θα φανερωθεί μπροστά τους η νεαρή Γκρέης, η όμορφη φυγάς. Κυνηγημένη από μία ομάδα γκάγκστερ, θα αναζητήσει καταφύγιο και σε αντάλλαγμα οι κάτοικοι της πόλης θα επωφεληθούν απ’ την εργασία της. Οι μέρες θα περάσουν. Το Dogville θα δείξει τα δόντια του και η Γκρέης τη χάρη της. Όλα αυτά συμβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ σε σκηνοθεσία της Έφης Γούση και μουσική της Nalyssa Green. Σε κάθε παράσταση η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Δημήτρης Πασσάς, ο Ευθύμης Ζησάκης, η Πηνελόπη Τσιλίκα και οι υπόλοιποι ηθοποιοί αναβιώνουν την ιστορία του Λαρς Φον Τρίερ και κάθε φόρα όλοι συμφωνούν ότι το Dogville όπως το ξέραμε, ανήκει ήδη στο παρελθόν.

Tip
To Θέατρο Ακροπόλ βρίσκεται Ιπποκράτους 9-11 στο κέντρο της Αθήνας.

Βιβλιοφιλικό και χριστουγεννιάτικο παζάρι του Ε.Λ.Ι.Α.

Το καθιερωμένο του βιβλιοφιλικό παζάρι, που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Το βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας φιλοξενεί φέτος τόσο τα εκθέματα του παζαριού όσο και χριστουγεννιάτικα δώρα, στολίδια και κάρτες εμπνευσμένα από τις συλλογές του Ε.Λ.Ι.Α για μικρούς και μεγάλους. Περιοδικά, λευκώματα, βιβλία με έκπτωση έως και 50%, περιοδικά της δεκαετίας του ’60 και του '70, εφημερίδες από τις αρχές του 20ού αιώνα και σπάνιες παρτιτούρες θα είναι διαθέσιμα στον επισκέπτη όπως και μετοχές, ετικέτες, συσκευασίες, κουτιά και είδη καθημερινής χρήσης. Οι τιμές ξεκινούν από 1 ευρώ.

Tip
Στο παζάρι θα πωλείται επίσης το γούρι του 2016, ένας αμμωνίτης σε ασήμι και επίχρυσο μενταγιόν στην τιμή των 20 ευρώ.

Τα κύματα

Ο Δημήτρης Καραντζάς συναντά τη Βιρτζίνια Γουλφ και παρουσιάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την παράσταση «Τα κύματα» για ενήλικο και εφηβικό κοινό. Τα κύματα αφηγούνται την ιστορία μιας παρέας φίλων από την πρώτη μέρα του σχολείου έως τη δύση της ζωής τους. Έξι φίλοι που μεγαλώνουν με διαφορετικά όνειρα, διαφορετικούς στόχους, ερωτεύονται, απογοητεύονται, ξαναπροσπαθούν, βιώνουν την απώλεια, ματώνουν και θριαμβεύουν άδοξα και ένδοξα. Το κείμενο μιλά για τη φιλία, τον έρωτα, τη διαφορετικότητα, τη ζωή που περνάει, την απώλεια, την αγωνία της ύπαρξης και της συνύπαρξης· ανησυχίες που όλες ξυπνούν με ορμή στην εφηβεία.

Tip
Στην παράσταση παίζουν: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Γιώργος Βουρδαμής-Μαυρογένης, Ιωάννα Πιατά, Ελίνα Ρίζου, Μιχάλης Σαράντης, Αινείας Τσαμάτης.

Wine Up

Κοντά στην πλατεία της Πετρούπολης άνοιξε πρόσφατα ένα νέο wine bar, που πραγματοποιεί και λιανικές πωλήσεις. Οι ιδιοκτήτες μετά από δεκαοχτώ χρόνια παρουσίας στον χώρο του κρασιού, αντιπροσωπεύοντας μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, δημιούργησαν έναν χώρο όπου μπορεί κανείς να πιει αλλά και να αγοράσει κρασιά από μία ενημερωμένη κάβα. Συγκεκριμένα το Wine Up διαθέτει έναν ικανοποιητικό αριθμό ελληνικών κρασιών, όχι μόνο από μεγάλους αλλά και από μικρούς παραγωγούς, καθώς και finger food πιάτα, που θα σε ικανοποιήσουν και θα συνοδεύσουν με συνέπεια την οινική σου επιλογή.

Tip
To μαγαζί βρίσκεται Ελευθερίου Βενιζέλου 86 στην Πετρούπολη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης