Πέντε υπέροχα ποδήλατα για να διαλέξει το δώρο του ο Γιώργος Αμυράς

Πέντε υπέροχα ποδήλατα για να διαλέξει το δώρο του ο Γιώργος Αμυράς

Ο βουλευτής του Ποταμιού έταξε ένα ξύλινο ποδήλατο στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Σαρώσαμε τις πλατφόρμες Indiegogo και Kickstarter και του βρήκαμε εναλλακτικές επιλογές 

Πέντε υπέροχα ποδήλατα για να διαλέξει το δώρο του ο Γιώργος Αμυράς
Η είδηση είναι αρκετά απλή: ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς
, συνάντησε προχθές, 17 Νοεμβρίου, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Κλείσιμο
. Οι δυο τους μίλησαν για αρκετά σοβαρά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Μετά, για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα, ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε αστειευόμενος ένα παράπονο στον κ. Αμυρά, λέγοντάς του ότι δεν του έχει προσφέρει ένα ποδήλατο για να τον βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη μέση του... Ο βουλευτής τού υποσχέθηκε ότι θα του φέρει ένα ξύλινο, ειδικής παραγγελίας
.

Και εμείς αναρωτηθήκαμε: γιατί να εγκλωβιστεί ο κ. Αμυράς σε μία τέτοια επιλογή ενώ έχουν κυκλοφορήσει τόσες πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις στην αγορά; Από high-tech μέχρι low-tech ποδήλατα, ηλεκτρικά και μη, χειροποίητα ή όχι, από ανθρακονήματα ή ξύλινα, σπαστά ή κανονικά… Ρίξαμε μία ματιά στις δύο πιο δημοφιλείς πλατφόρμες crowdfunding (Kickstarter και Indiegogo) και ετοιμάσαμε μία λίστα με τα πέντε πιο cool δίκυκλα που πέρασαν από αυτές, προκειμένου ο κ. Αμυράς να επιλέξει το καλύτερο ποδήλατο για τον αρχιεπίσκοπο…

Gi FlyBike



Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό, έξυπνο, σπαστό ποδήλατο που είναι ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις. Διπλώνει/ξεδιπλώνει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο και με μία κίνηση χάρη στον ειδικό μηχανισμό που διαθέτει, ενώ κλειδώνει μόνο του μόλις βρεθείς πέντε μέτρα μακριά του. Μπορείς να το κινήσεις είτε κάνοντας μόνος σου πετάλι είτε χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό κινητήρα του που προσφέρει αυτονομία 60 χιλιομέτρων. Η ίδια μπαταρία που τροφοδοτεί τον κινητήρα μπορεί, άλλωστε, να φορτίσει και το κινητό σου. Επιπλέον, έχει ενσωματωμένα εμπρός και πίσω φώτα LED για ασφαλείς νυχτερινές μετακινήσεις. Παράλληλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το app που συνοδεύει το ποδήλατο για να καταγράψεις τις επιδόσεις σου και να τις μοιραστείς με τους φίλους σου. Πλεονεκτήματα: έξυπνες λειτουργίες, ηλεκτρικό.

Tratar Bike



Μια και η αρχική σκέψη του κ. Αμυρά ήταν να κάνει δώρο στον Αρχιεπίσκοπο ένα ξύλινο ποδήλατο, εδώ έχουμε τη δική μας αντίστοιχη πρόταση. Μία εταιρεία από τη Σλοβενία, η Tratar Bikes, κατασκευάζει χειροποίητα ποδήλατα, για να νιώσεις και εσύ ότι έχεις ένα δίκυκλο που ξεχωρίζει από τα άλλα. Ο ξύλινος σκελετός συμπληρώνεται από μεταλλικά στοιχεία για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, ενώ ο ίδιος είναι επικαλυμμένος με δύο στρώσεις ενός ειδικού βερνικιού, το οποίο τον καθιστά αδιάβροχο και ανθεκτικό στις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η εταιρεία προσφέρει δύο μοντέλα: ένα μονοτάχυτο και ένα διτάχυτο. Εξυπακούεται πως και τα δύο είναι old school και δεν διαθέτουν έξυπνες λειτουργίες... Πλεονεκτήματα: αίσθηση χειροποίητου, ξύλινο, ελαφρύ.

Helix



Το Helix είναι ένα σπαστό ποδήλατο που σύμφωνα με τον δημιουργό του, Πίτερ Μπουτάκης, είναι μικρότερο, ελαφρύτερο, ασφαλέστερο και ευκολότερο στη χρήση από οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Διαθέτει μεγάλες ρόδες, επομένως προσφέρει την αίσθηση ενός κανονικού ποδηλάτου, ωστόσο μπορεί να διπλώσει πιάνοντας ελάχιστο χώρο. Την ίδια στιγμή, το Helix είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, ζυγίζοντας 9,1 κιλά, με το πλαίσιό του να αποτελείται από τιτάνιο. Ο Μπουτάκης έχει προσέξει αρκετά και το ζήτημα της ασφάλειας. Η πατέντα του χρησιμοποιεί ένα σύστημα ελατηρίων για το ασφαλέστερο κλείδωμα του πιρουνιού με τον λαιμό, ενώ σε όλα τα σπαστά μέρη υπάρχουν και δευτερεύοντα συστήματα ασφαλείας που εξασφαλίζουν ότι το ποδήλατο δεν θα αρχίζει να... διπλώνει εν κινήσει. Πλεονεκτήματα: compact σχεδιασμός, σπαστό, ελαφρύ.

Daymak EC1



Η Daymak παρουσιάζει στο Kickstarter -σε μία καμπάνια που είναι ακόμη σε εξέλιξη- το πρώτο προσιτό πολυμορφικό ποδήλατο από ανθρακονήματα. Το EC1 ζυγίζει μόλις 15,5 κιλά και σου επιτρέπει να τρέξεις με ταχύτητα έως 32 χλμ. την ώρα χάρη στον ηλεκτρικό του κινητήρα που προσφέρει αυτονομία έως 40 χλμ. Το ποδήλατο σου δίνει επίσης την επιλογή να το μετατρέψεις σε συμβατικό με δύο μόνο κινήσεις: αφαιρώντας τη μονάδα της μπαταρίας που «κουμπώνει» στο πλαίσιο και αντικαθιστώντας την πίσω ρόδα. Έτσι ουσιαστικά έχεις δύο ποδήλατα σε ένα! Πλεονεκτήματα: μετατρέψιμο, κατασκευή από ανθρακονήματα.

Lumen



Η Mission Bicycle Company εμπνεύστηκε μία πρωτότυπη καινοτομία και την ενσωμάτωσε σε ένα ποδήλατο
. Η τεχνολογία retro-reflection αντανακλά το φως που πέφτει πάνω στο πλαίσιο και τις ρόδες του Lumen. Μέσα στην ημέρα, το Lumen αποκτά μία βαθιά γκρι απόχρωση. Το θεαματικό αποτέλεσμα της τεχνολογίας αποκαλύπτεται τη νύχτα, καθώς ολόκληρο το ποδήλατο μοιάζει να φωτίζεται, όπως τα οχήματα στην ταινία “Tron” - και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται καμία πηγή ενέργειας. Το ποδήλατο κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές (με ή χωρίς ταχύτητες) και σε πέντε μεγέθη. Πλεονεκτήματα: πανέμορφο και ασφαλές (λόγω ορατότητας) το βράδυ.

Καλές αγορές!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης