Η Γαλάνη και ο Chronos

Η Γαλάνη και ο Chronos

Δύο μουσικές βραδιές στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου που δεν πρέπει να χάσεις

Η Γαλάνη και ο Chronos
Είναι μία από τις πιο «ακριβές» μονάδες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Όχι μόνο γιατί μετράει σχεδόν 50 χρόνια προσφοράς στο ελληνικό τραγούδι. Όχι μόνο γιατί με τη βελούδινη φωνή της τραγούδησε όλους τους μεγάλους συνθέτες αλλάζοντας με χαρακτηριστική άνεση είδη και διαθέσεις. Όχι μόνο γιατί πέρα από σπουδαία ερμηνεύτρια είναι και μία εξαιρετική μουσικός, που μας έχει χαρίσει υπέροχες συνθέσεις. Αλλά γιατί παραμένει ακόμα και σήμερα ανήσυχη και δημιουργική.

Κλείσιμο


Θα μπορούσε κάποιος χαριτολογώντας να τη χαρακτηρίσει «μαμούνι» της μουσικής. Δεν σταματά να ψάχνεται, να πειραματίζεται, να αναζητά νέα ταλέντα, νέους ανθρώπους, νέες μουσικές φόρμες. Το αποδεικνύει για άλλη μία φορά με τη μουσική παράσταση “Chronos”, που παρουσιάζει αύριο και μεθαύριο στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ.



Συμπράττοντας με τέσσερις κορυφαίους μουσικούς (Πέτρος Κλαμπάνης, Θωμάς Κωνσταντίνου, Σπύρος Μάνεσης, Χρήστος Ραφαηλίδης) και γινόμενη με τη φωνή της το πέμπτο όργανο αυτού του ξεχωριστού κουαρτέτου, η Γαλάνη ανακατεύει ξανά την τράπουλα του ελληνικού τραγουδιού σκύβοντας ευλαβικά πάνω στη μουσική μας παράδοση, στα ιερά και στα όσιά της. Από την «Ξανθούλα» του Μάντζαρου έως τον Τσιτσάνη και τον Χατζιδάκι… Με ενορχηστρώσεις, που κάνουν τη διαφορά χωρίς να θολώνουν το πρωτότυπο. Δύο πολύτιμες μουσικές βραδιές στο μαγευτικό μικρό θεατράκι της Αρχαίας Επιδαύρου. Από αυτά που δεν χάνονται…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης