Tesla το αγωνιστικό!

Tesla το αγωνιστικό!

Η εταιρεία αναφέρει ότι το αυτοκίνητο «μπήκε σε δίαιτα» και μετά από τις κατάλληλες τροποποιήσεις, το βάρος του μειώθηκε κατά 500 κιλά.

Tesla το αγωνιστικό!
H Τesla
αποκάλυψε την αγωνιστική έκδοση του Model S
Κλείσιμο
, με την οποία θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα αγώνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μετά από αρκετές teaser εικόνες και παρασκήνιο, η Tesla παρουσίασε επίσημα τη αγωνιστική έκδοση του Tesla, με την οποία θα πάρει μέρος Πρωτάθλημα Αγώνων «Εlectric GT». Το  Model S P100D, όπως είναι η κωδική ονομασία του, διαθέτει  μεταξύ άλλων μεγάλους τροχούς, χαμηλωμένο αμάξωμα, έντονα φουσκώματα στους θόλους και μεγάλη αεροτομή.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το αυτοκίνητο «μπήκε σε δίαιτα» και μετά από τις κατάλληλες τροποποιήσεις, το βάρος του μειώθηκε κατά 500 κιλά. Έτσι, χωρίς να αλλάξει η απόδοση του ηλεκτρικού μοντέλου που παραμένει στα 778 άλογα με 995 Nm ροπής, οι επιδόσεις του αυτοκινήτου βελτιώθηκαν. Το Model S P100D έχει 0-100 km/h σε 2 sec (από 2,5), ενώ κατά την αγωνιστική του δράση η τελική ταχύτητά του θα περιορίζεται στα 250 km/h. Επίσης, βελτιώσεις έχουμε σε φρένα & ανάρτηση και παράλληλα στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί roll cage. Πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού Tesla θα βρεθεί ο Olivier Lombard, νικητής του Le Mans, αλλά και με εμπειρία στους αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η έναρξη του πρωταθλήματος «Εlectric GT» περιλαμβάνει γνωστές πίστες της Ευρώπης, όπως το Nürburgring και εκείνη της Βαρκελώνης. Κάθε αγώνας θα έχει στο πρόγραμμά του 20 λεπτά για ελεύθερες δοκιμές και 60 λεπτά για κατατακτήριες, ενώ ο κύριος κορμός θα αποτελείται από διαδρομές 60 + 60 χιλιομέτρων (μέρα και βράδυ).  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης