Αρχαιολόγοι βρήκαν ομαδικό τάφο με 140 παιδιά που θυσιάστηκαν στο Περού

peru2

Οι σκελετοί που βρέθηκαν δίπλα στο ναό της φυλής Chimu, παραπέμπουν σε παιδιά ηλικίας από πέντε έως και 14 ετών - Η μεγάλη θυσία έγινε μεταξύ 1400 και 1450 - Σε διπλανό τάφο βρέθηκαν οι σκελετοί και από 100 λάμα

Έναν από τους μεγαλύτερους ομαδικούς τάφους παιδιών που έχουν βρεθεί ποτέ, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Περού, ρίχνοντας φως στις θυσιαστικές τελετουργίες της φυλής Chimu, η οποία επέβαλε τον πολιτισμό της για περίπου μισή χιλιετία, πριν εξαφανιστεί ξαφνικά από το χάρτη.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι πρόκειται για τάφο παιδιών που θυσιάστηκαν ομαδικά για κάποιον πολύ σοβαρό λόγο, ενδεχομένως για μία μεγάλη απειλή που αντιμετώπιζε η φυλή. Οι σκελετοί που βρέθηκαν, παραπέμπουν σε παιδιά ηλικίας από πέντε έως και 14 ετών. Το μεγάλο αυτό γεγονός φέρεται να συνέβη πριν από 550 χρόνια και ήταν κοντά στη σημερινή πόλη Trujillo.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά, που έφεραν τα χαρακτηριστικά σημάδια της θυσίας, βρήκαν τραγικό και μαρτυρικό θάνατο, καθώς τους αφαιρέθηκαν οι καρδιές κατά τη διάρκεια της τελετής και ενώ ήταν ζωντανά.

Δίπλα στα 140 παιδιά, βρέθηκαν οι σκελετοί από 200 λάμα, τα οποία επίσης θυσιάστηκαν στην ίδια τελετή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν τα ευρήματα, οι Chimu εκτέλεσαν τη μεγάλη αυτή θυσιαστική τελετουργία, προκειμένου να κατευνάσουν ένα μεγάλο φυσικό φαινόμενο που τους απειλούσε, πιθανότατα πλημμύρες. «Μάλλον ήταν ένα φαινόμενο τύπου Ελ Νίνιο, ένας καταστροφικός τυφώνας, ο οποίος χτύπησε την περιοχή και απειλούσε την ύπαρξη της φυλής», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 2011, με τον εντοπισμό 42 παιδιών και 76 λάμα δίπλα στο ναό. Στα χρόνια που ακολούθησαν και ενώ επεκτεινόταν η περιοχή της ανασκαφής, βρέθηκαν και τα υπόλοιπα παιδιά και λάμα. Επίσης, βρέθηκαν και τρεις ενήλικες, οι οποίοι ενδεχομένως να διαδραμάτισαν ρόλο στην τελετουργία.

Με τη μέθοδο της ανάλυσης άνθρακα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ότι η μεγάλη αυτή θυσία έλαβε χώρα μεταξύ του 1400 και του 1450, λίγες δεκαετίες πριν οι Chimu κατακτηθούν και εξαφανιστούν από τους Ίνκας.

Δείτε τις φωτογραφίες από την ανασκαφή (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
ΣΧΟΛΙΑ (2)

Hernán Cortés

Στην Προ-Κολομβιανή Αμερική (βόρεια και νότια) οι ανθρωποθυσίες , κυρίως με καρδιεκτομή, και η κατοπινή ανθρωποφαγία ήταν πολύ διαδεδομένες. Αζτέκοι, Όλμεκ, Μάγια, Ίνκα και λοιποί βαθειά θρησκευόμενοι κοινωνούσαν συχνά!

Σαλόμ

Μην ξεχνάς και τον Ισαάκ με τον Αβραάμ για τους Ιουδοχριστιανούς!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

couple

«Είναι πάντα εντάξει να πει κανείς όχι στη σεξουαλική δραστηριότητα με την οποία δεν αισθάνεται άνετα, όποια κι αν είναι η κατάσταση», δήλωσε η επικεφαλής της οργάνωσης Family Planning Association

workout01

Ξέρεις ότι πρέπει να γυμνάζεσαι αλλά δεν θέλεις να το κάνεις για κανένα λόγο. Δυστυχώς η γυμναστική είναι υγεία και χρειάζεται. Ακόμα και μερικά λεπτά άσκησης την ημέρα θα σου δώσουν ενέργεια και ζωή.

kate01__1_

Τώρα που φθινοπωριάζει το μόνο που θέλουμε είναι να χωθούμε στα πουλοβεράκια μας και να απολαύσουμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας. Τι γίνεται, όμως, με τα κιλάκια που πήραμε στις διακοπές; Δεν πρέπει να τα χάσουμε;