Ανατρεπτική έρευνα: Όσο πιο... σκούρα η σοκολάτα, τόσο το καλύτερο

dark25

Οι μπάρες που διαθέτουν πάνω από 70% κακάο, προκαλούν ευεργετικές συνέπειες στη μνήμη, στην καλή διάθεση, στο ανοσοποιητικό, στην καρδιαγγειακή και εγκεφαλική λειτουργία

Λευκή σοκολάτα, καφέ ή μαύρη; Πρόκειται για ένα ερώτημα το οποίο απασχολεί πολλά χρόνια τους ειδικούς και μη, καθώς η σοκολάτα αποτελεί το αγαπημένο «γλυκό» για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας, οι επιστήμονες είναι σε θέση να δηλώσουν απερίφραστα το «είδος» που μπορεί να προσφέρει απόλαυση και να είναι εξίσου ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όπως αποδεικνύεται, λοιπόν, όσο πιο... σκούρα είναι η σοκολάτα, δηλαδή όσο περισότερο κακάο περιέχει μία σοκολάτα, τόσο καλύτερη είναι για την υγεία μας.

Όπως ανέδειξε η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η «σκούρα» σοκολάτα, ειδικότερα εκείνη που περιέχει πάνω από 70% κακάο, όχι μόνο δεν προκαλεί βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά αντιθέτως, αποδεικνύεται ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύει τη μνήμη, προκαλεί εγρήγορση της εγκεφαλικής λειτουργίας και κάνει πιο «δυνατή» την καρδιά. Μάλιστα, όσοι απολάμβαναν σε καθημερινή βάση μία μπάρα «σκούρας» σοκολάτας, αποδείχθηκε ότι είχαν αναπτύξει πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και είχαν μειώσει σε ικανό ποσοστό το στρες και το άγχος, μειώνοντας ταυτόχρονα τις αρνητικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό από την πίεση που δέχεται σε εργασία και προσωπική ζωή.«Τόσα χρόνια εξετάζαμε τις επιπτώσεις που είχε η ζάχαρη που περιέχει η σοκολάτα στον ανθρώπινο οργανισμό. Όταν στρέψαμε το ενδιαφέρον μας στο κακάο, εντυπωσιαστήκαμε από τα αποτελέσματα. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύονται οι ευεργετικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό από τη μακρά κατανάλωση σοκολάτας που περιέχει υψηλές δόσεις κακάο», τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Λι Μπερκ.

«Αποδείχθηκε ότι το κακάο στη σοκολάτα βοηθά στη μνήμη, στην καλή διάθεση, στο ανοσοποιητικό, στην καρδιαγγειακή και εγκεφαλική λειτουργία και σε πολλούς ακόμα τομείς του ανθρώπινου οργανισμού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το κακάο περιέχει υψηλές δόσεις αντιοξειδωτικών ουσιών, τις οποίες συναντάμε στα φρούτα και στα λαχανικά. Παίζει ρόλο ακόμη και στην άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου, δηλώνουν οι ερευνητές από την Καλιφόρνια, οι οποίοι πραγματοποίησαν δύο έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν εντυπωσιακά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190215150425_wmi_trofi2

Όσοι έχουν αποφασίσει να ταΐζουν το ζωάκι τους με ωμή τροφή θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Επίσης, για τη χορήγησή της θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες