Βρέθηκε προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατ. ετών σε χωράφι στα Σκόπια

elef4

Πρόκειται για έναν «γίγαντα» 10 τόνων, ηλικίας 50 ετών, που έζησε κατά το Μειόκαινο

Οι αναφορές στα αρχαία ελληνικά συγγράματα αποκαλύπτουν την παρουσία λιονταριών και άλλων θηρίων, τα οποία δεν απαντώνται πλέον στην περιοχή. Πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν προϊστορικοί οικισμοί, με αρκετά εξελιγμένη δομή και σύνθεση. Μία ανακάλυψη, ωστόσο, σε χωράφι των Σκοπίων, δεν επιβεβαιώνει απλώς τις εικασίες, αλλά είναι ικανή να ξαναγράψει την ιστορία. Ένας Σκοπιανός ανακάλυψε απολιθώματα από τον τεράστιο σκελετό προϊστορικού ελέφαντα, ενός ζώου, που σύμφωνα με τους ειδικούς, προϋπήρξε των μαμούθ.

Οι παλαιοντολόγοι που εξέτασαν τα ευρήματα, ακολούθησαν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προκειμένου να ορίσουν την «ηλικία» των απολιθωμάτων. Τα αποτελέσματα που έβγαλαν τα τεστ, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Τα απολιθώματα ελέφαντα που βρέθηκαν στο χωράφι των Σκοπίων, ήταν ηλικίας 8 εκατ. ετών.

Η αναφορά για τα ευρήματα κινητοποίησαν άμεσα παλαιοντολόγους από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιστήμονες από το Εθνικό Μουσείο Επιστημών των Σκοπίων και από το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Σόφιας, μελέτησαν τα δείγματα και κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αξιολογήσουν το μέγεθος του τεράστιο ζώου.Όπως ανακοίνωσαν, τα απολιθώματα προέρχονται από προϊστορικό ελέφαντα, που έζησε πριν από 8 εκατ. χρόνια, την εποχή του Μειοκαίνου, στη σημερινή περιοχή Dolni Disan, στο κέντρο των σημερινών Σκοπίων. Το βάρος του ήταν σχεδόν 10 τόνοι και η ηλικία του ήταν περίπου 50 ετών.

Κατά τη διάρκεια του Μειοκαίνου, η περιοχή που βρέθηκε το απολίθωμα ήταν σαβάνα και το κλίμα έμοιαζε πολύ με εκείνο της σημερινής Αφρικής.
ΣΧΟΛΙΑ (12)

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΜΑΓΚΕΣ, ΤΡΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΡΑ: ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΙ ΑΠΑΝΩΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ...

dimitrov

DIMOKRATIA elefantostou

Παναγιώτης

Τώρα την βάψαμε. Θα έχουν επιχειρήματα ότι βρήκαν τον παππού του βουκεφάλα!

Προσοχή

Αν έχει μεγάλα αυτιά τότε είναι ο ντάμπο! Αν δεν είστε σίγουροι σκαψτε παραδίπλα, να βρείτε τον πινόκιο που θα επιβεβαιώσει την ηλικία...

Tipotas

Η κυρία με το καπέλο το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι πως ποτιζει τον ελέφαντα. Οι τρεις στη φωτο που κοιτάζουν από πάνω είναι αρχαιολόγοι απεσταλμένοι από την ευρωπαϊκή ένωση;

FD

Αφού " Κατά τη διάρκεια του Μειοκαίνου, η περιοχή που βρέθηκε το απολίθωμα ήταν σαβάνα και το κλίμα έμοιαζε πολύ με εκείνο της σημερινής Αφρικής " , τοτε χωρίς αμφιβολία θα πρέπει να ονομαστούν ΆΝΩ ΑΦΡΙΚΑΝΙΑ ... (η κάτω Αφρικανία είμαστε εμείς)

πάνος

Πάτε στοίχημα ότι θα βγουν Σκοπιανιά αστροπελέκια που θα πουν ότι είναι από τους ελέφαντες που έφεραν οι Μακεδόνες του Αλεξάνδρου από την Ινδία.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ......ΧΑ ΧΑ ΧΑ ......

Spy

Από τότε.. θυμούνται οι Σκοπιανό, ότι είναι Μακεδονες. Αποδείχθηκε επιτέλους, ότι έχουν ΚΑΙ μνήμη ελέφαντα!

Γκοτζιάς!

Ο ελέφαντας είναι κ αυτός Μακεδόνας;Ο ΟΗΕ τι λέει;Θα τον αναγνωρίσει;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190215150425_wmi_trofi2

Όσοι έχουν αποφασίσει να ταΐζουν το ζωάκι τους με ωμή τροφή θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Επίσης, για τη χορήγησή της θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες