SOS από τη διαιτολόγο για 7 κατηγορίες τροφών που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

SOS από τη διαιτολόγο για 7 κατηγορίες τροφών που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Σύμφωνα με μελέτες, περίπου το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος σχετίζεται με τη διατροφή - Η κυρία Φλώρα Λουκιανού, κλινική διαιτολόγος και αθλητική διατροφολόγος απαριθμεί τις επικίνδυνες τροφές που πρέπει να περιορίσουμε

SOS από τη διαιτολόγο για 7 κατηγορίες τροφών που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου
Οι διατροφικές μας συνήθειες και οι τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων μορφών καρκίνου. Σύμφωνα με μελέτες, περίπου το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος σχετίζεται με τη διατροφή. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες τροφές συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και να τις μειώσουμε για την καλύτερη πρόληψη.

1. Επεξεργασμένα κρέατα

Η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων (λουκάνικα, μπέικον, αλλαντικά) έχει ταξινομηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στην Ομάδα 1 των καρκινογόνων για τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να συσχετίζουν την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος με εμφάνιση καρκίνου στον άνθρωπο. Η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος σχετίζεται κυρίως με καρκίνο του παχέος εντέρου και η σχέση μεταξύ της ποσότητας που καταναλώνεται και του καρκίνου φαίνεται να είναι δοσοεξαρτώμενη, με τον κίνδυνο να αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι και η κατανάλωσή του επεξεργασμένου κρέατος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης