Καρκίνος τραχήλου μήτρας: «Κλειδί» ο εμβολιασμός των 15χρονων κοριτσιών για την εξάλειψη του ιού HPV

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: «Κλειδί» ο εμβολιασμός των 15χρονων κοριτσιών για την εξάλειψη του ιού HPV

Με αφορμή την 3η επέτειο της έναρξης εφαρμογής της Παγκόσμιας Στρατηγικής 90/70/90 του Π.Ο.Υ. για την εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας, φωταγωγήθηκαν η Βουλή των Ελλήνων και ο Λευκός Πύργος

cervical_cancer_2233922133
Με το μήνυμα «Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου Μήτρας – Ενημερώσου, Εμβολιάσου, Εξετάσου!» φωταγωγήθηκε η πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων, ενώ ο Λευκός Πύργος «ντύθηκε» με το αντιπροσωπευτικό χρώμα της Παγκόσμιας Δράσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (Ελληνική HPV Εταιρεία), στις 16 Νοεμβρίου 2023.

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης, του εμβολιασμού, και των τακτικών εξετάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο Σύνταγμα, με στόχο την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την προώθηση στοχευμένων πολιτικών και σχεδίων δράσης γύρω από το ζήτημα, παρουσία του υπουργού Υγείας κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους πολίτες, δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στις νέες γυναίκες 15 έως 44 ετών, επομένως η περαιτέρω ενημέρωση οδηγεί σε μεγαλύτερη πρόληψη. Ως υπουργείο έχουμε προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης έως το 2030 για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης