Βρέθηκε HPV στο test Pap – Και τώρα τι γίνεται; Ο ειδικός δίνει όλες τις απαντήσεις

Βρέθηκε HPV στο test Pap – Και τώρα τι γίνεται; Ο ειδικός δίνει όλες τις απαντήσεις

Τι ακριβώς σημαίνει η εύρεση κυττάρων που εγείρουν την υπόνοια HPV λοιμώξεως στο τεστ Παπανικολάου και πόσο πρέπει να ανησυχήσει μια γυναίκα; Ο κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος Εφαρμογών Laser Κατώτερου γεννητικού συστήματος ΜΗΤΕΡΑ δίνει όλες τις απαντήσεις

womanworry
Η λοίμωξη από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) η οποία διαπιστώνεται στο τεστ Παπανικολάου (test pap) αποτελεί τεράστια πηγή άγχους και φόβου για την γυναίκα όχι μόνο για το γεγονός ότι σχετίζεται με τον καρκίνο του τραχήλου αλλά και με την κοινωνική προέκταση που αφορά το «στίγμα» της σεξουαλικής μετάδοσης. Είναι όμως δικαιολογημένη αυτή η αντίδραση; Η αλήθεια είναι πως όχι και όπως θα καταδείξουμε στη συνέχεια η σωστή πληροφόρηση, αντιμετώπιση και πρόληψη είναι τα βασικά στοιχεία που τοποθετούν το θέμα στη σωστή του προοπτική.

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων προκαλεί έως 4,5% όλων των νέων καρκίνων παγκοσμίως και στα δύο φύλα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον καρκίνο του τραχήλου, του κόλπου του αιδοίου, του πρωκτού του στοματοφάρυγγα και του πέους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης