Κορωνοϊός – Νοσηλεία: Η πάθηση που διπλασιάζει τον κίνδυνο και στους εμβολιασμένους

Κορωνοϊός – Νοσηλεία: Η πάθηση που διπλασιάζει τον κίνδυνο και στους εμβολιασμένους

Τον εμβολιασμό ακόμα και με ενισχυτική δόση εμβολίου «ακυρώνει» ένα διαδεδομένο πρόβλημα υγείας, διπλασιάζοντας τον κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19 και νοσηλείας

190918135737_piesi
Ένας επιπλέον παράγοντας κινδύνου για νοσηλεία λόγω COVID-19 προκύπτει από πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο Hypertension. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η υπέρταση μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες εισαγωγής στο νοσοκομείο, ακόμη και σε άτομα πλήρως εμβολιασμένα και θωρακισμένα με την αναμνηστική δόση που σχετίστηκε με μείωση έως και 70% του κινδύνου σοβαρής νόσου σε σχετικές μελέτες.

Η ερευνητική ομάδα από το Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai με επικεφαλής τον Δρ Joseph E. Ebinger, M.D., M.S., , αναπληρωτή καθηγητή Καρδιολογίας, εξέτασε τις περιπτώσεις 912 ενηλίκων με τρεις δόσεις mRNA εμβολίου -Pfizer/BioNTech ή Moderna- που χρειάστηκαν νοσηλεία λόγω COVID-19 την περίοδο Δεκεμβρίου 2021 – Απριλίου 2022, εν μέσω επιδημικού κύματος της παραλλαγής Omicron. Για την εξαγωγή συμπερασμάτων συνεκτίμησαν επιπλέον παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η φυλή, η εθνικότητα και παρουσία χρόνιων παθήσεων (π.χ. διαβήτης τύπου 2, νεφρική νόσος, έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια και προηγούμενη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή άσθμα).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης