Κιρσοί – Καλοκαίρι: Προφυλάξτε τα πόδια από τη ζέστη και την ακινησία – Top tips

Κιρσοί – Καλοκαίρι: Προφυλάξτε τα πόδια από τη ζέστη και την ακινησία – Top tips

Πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση των κιρσών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δίνει ο κ. Kωνσταντίνος Ξηρομερίτης, Αγγειοχειρουργός, Διευθυντής Δ´ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής – Eνδοαυλικό Laser Φλεβικών Παθήσεων Metropolitan General

190218185930_kirsoi
Το καλοκαίρι και οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να επιδεινώσουν σημαντικά τη συμπτωματολογία και την κλινική εικόνα των ασθενών με φλεβική ανεπάρκεια και κιρσούς. Επιπλέον, αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα μιας θρόμβωσης, λόγω της υφιστάμενης αφυδάτωσης, αλλά και της εγκατάλειψης των ειδικών προστατευτικών ελαστικών καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης, η χρήση των οποίων γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και προβληματική με την αφόρητη ζέστη.

Αν και η καλοκαιρινή περίοδος είναι η εποχή της χαλάρωσης, οι πάσχοντες από φλεβική ανεπάρκεια δεν συμφωνούν πάντα με αυτή τη θέση. Η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να επιδεινώσει τη συμπτωματολογία τους, και έτσι να ταλαιπωρούνται από βαρύτερα πόδια, περισσότερο πρήξιμο και μεγαλύτερο πόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης