Τι κερδίζουμε κάνοντας διακοπές με ποδήλατο

Τι κερδίζουμε κάνοντας διακοπές με ποδήλατο

Τα ψυχολογικά οφέλη του ποδηλατικού τουρισμού και την μοναδική εμπειρία των διακοπών σε δυο τροχούς αναλύει ο προπονητής ποδηλασίας Γιάννης Παπανικολάου. Το ποδηλατικό ταξίδι ξεκινά!

220405144638_podilasia-2
*Γράφει ο Γιάννης Παπανικολάου, MSc Sport Science, με εξειδικευση στην ποδηλασία

Γιατί κάνουμε διακοπές; Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι γιατί χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από τη δουλειά, την καθημερινότητα και όλες τις ευθύνες που τη συνοδεύουν. Κουραζόμαστε να κάνουμε τα ίδια πράγματα, να ακολουθούμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα, να πηγαίνουμε στη δουλειά και να αλληλεπιδρούμε με τους ίδιους ανθρώπους. Έτσι, αποφασίζουμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τα ανωτέρω με την ελπίδα να ξεφύγουμε από ό,τι μας αγχώνει και να επιστρέψουμε ξανά στους γνωστούς ρυθμούς δριμύτεροι και ανανεωμένοι.

Το να κάνουμε διακοπές από καιρό σε καιρό είναι υγιές και αναζωογονητικό και βοηθά να ανακτήσουμε την αγάπη μας για τη ζωή και τις απολαύσεις της.



Δεν ακούγεται υπέροχο να είστε διακοπές σε ένα πολυτελές θέρετρο και να ξαπλώνετε κάτω από τον ήλιο πίνοντας μαργαρίτες; Φαίνεται ως η ιδανική απόδραση όταν νιώθουμε ότι κατακλυζόμαστε από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Εκεί, ξεχνάμε ό,τι μας απασχολεί και απολαμβάνουμε την καλή ζωή. Δυστυχώς όμως, αυτές οι διακοπές τελειώνουν πάντα γρήγορα. Έπειτα επιστρέφουμε στην «πραγματική» ζωή και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είχαμε αφήσει και σταματήσει να κάνουμε κάποιες μέρες πριν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης