Κορωνοϊός: Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για την νέα stealth υποπαραλλαγή της Omicron

Κορωνοϊός: Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για την νέα stealth υποπαραλλαγή της Omicron

Η νέα υποπαραλλαγή stealth της Όμικρον είναι το ίδιο μεταδοτική με την Όμικρον; Πόσο μας προστατεύουν τα εμβόλια; Η επιστημονική κοινότητα δίνει τις απαντήσεις

211022164910_covid-1280x720
Πρώτα ήταν η παραλλαγή Άλφα, μετά η Δέλτα, τώρα η Όμικρον και τελευταία η υποπαραλλαγή της Όμικρον, την οποία επεσήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως μία νέα παραλλαγή που θα πρέπει να παρακολουθείται.

Επίσημα, ονομάζεται Omicron ΒΑ.2, ή αλλιώς Omicron 2 ή stealth και μοιράζεται τα περισσότερα στελέχη της Όμικρον αλλά και μερικές νέες μεταλλάξεις που ενδέχεται να επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας του ιού – για αυτό και το αίτημα του ΠΟΥ που ζήτησε την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του.

«Πρέπει να απαντήσουμε σε διάφορα σημαντικά ερωτήματα» δήλωσε ο Edward Walsh, Καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ. «Πόσο καλά τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της COVID-19 ή η προηγούμενη μόλυνση προστατεύουν από αυτή τη νέα υποπαραλλαγή; Θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν τα μονοκλωνικά αντισώματα και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα; Προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση;»


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης