Ασφάλιση: Το οικονομικό πρόγραμμα που μας καλύπτει εάν μας κλέψουν

Ασφάλιση: Το οικονομικό πρόγραμμα που μας καλύπτει εάν μας κλέψουν

Μια επίθεση στο ATM, το πορτοφόλι που έπεσε τυχαία κάπου και κάθε τέτοιο ανεπιθύμητο συμβάν θα διαταράξει την καθημερινότητά σας. Πώς μπορείτε να προστατευτείτε;

220126171303_woman_robbed_shock
Η κλοπή των προσωπικών μας αντικειμένων είναι ένα σενάριο που όλοι κάποτε σκεφτήκαμε, είτε κατά την αναμονή μας στην ουρά ενός καταστήματος αλλά, κυρίως, κατά την ανάληψη χρημάτων από κάποιο απόμερο ΑΤΜ ένα βράδυ. Μια τσάντα που αποσπάστηκε άγρια, η αρπαγή των χρημάτων που μόλις «σηκώσαμε» από την τράπεζα ή και του κινητού με χρήση σωματικής βίας ή απειλής, δεν θα στοιχίσει μόνο την υλική απώλεια στο θύμα αλλά θα έχει και ψυχικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Occupational Medicine του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μια τέτοια επίθεση θα επιφέρει ψυχική δυσφορία εντός δύο μηνών που θα επηρεάσει ακόμη και τη διάθεση για εργασία, ενώ άλλες μελέτες διαπιστώνουν επιπτώσεις στο φόβο, την κοινωνική συμπεριφορά και την ψυχική υγεία των θυμάτων έως και εννέα μήνες μετά το συμβάν. Μαζί με αυτά, θα πρέπει να φροντίσουν για την ακύρωση καρτών, αποκατάσταση κλειδιών, εγγράφων ή οποιουδήποτε αντικειμένου εκλάπη.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης