Κορωνοϊός: Τα 20 συμπτώματα της Omicron – Ποια είναι τα 5 συχνότερα

Κορωνοϊός: Τα 20 συμπτώματα της Omicron – Ποια είναι τα 5 συχνότερα

Βρετανοί ερευνητές κατήρτισαν μια λίστα με τα 20 συχνότερα αναφερόμενα συμπτώματα που σχετίζονται με τη μετάλλαξη Omicron - Διαβάστε ποια είναι τα πέντε επικρατέστερα

210822113456_giatros-maska-arthrou
Την πλέον λεπτομερή καταγραφή της συμπτωματολογίας που χαρακτηρίζει τη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού έκαναν ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιστημονική ομάδα που εκπονεί τη μελέτη ZOE COVID Study ήδη από το 2020 εκπονεί μια λεπτομερή καταγραφή στοιχείων που σχετίζονται με τη λοίμωξη Covid-19, με δεδομένα που αφορούν σε 480 εκατομμύρια άτομα τα οποία έχουν καταγραφεί μέσω ειδικού app (εφαρμογής).

Οι ειδικοί έχουν πετύχει λοιπόν να καταγράψουν και τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την Covid-19 ανάλογα με το στέλεχος του ιού που επικρατεί κάθε φορά.

Η μετάλλαξη Άλφα χαρακτηριζόταν από τρία βασικά συμπτώματα, πυρετό, βήχα και απώλεια οσμής και άλλα τουλάχιστον 20. Η Δέλτα συνοδευόταν από δύσπνοια, πυρετό και απώλεια όσφρησης , ενώ οι ασθενείς ανέφεραν και συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά του κοινού κρυολογήματος, όπως ρινική καταρροή, πονόλαιμο και συριγμό, μαζί με πονοκέφαλο και βήχα, ειδικά σε άτομα που είχαν προλάβει να εμβολιαστούν.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης