Τα εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα και η συμβολή τους στη διακοπή του καπνίσματος

Τα εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα και η συμβολή τους στη διακοπή του καπνίσματος

Εκεί όπου η διακοπή του καπνίσματος αποτυγχάνει συνεχώς, η χρήση λιγότερο επιβλαβών προϊόντων μπορεί να έχει θετική επίδραση στους καπνιστές – Σε ποια εναλλακτική επιλογή οφείλουμε να δώσουμε περισσότερη προσοχή, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα;

211004150740_atmisma
Η ανάγκη εστίασης της προσοχής της επιστημονικής κοινότητας και του κοινού όχι μόνο τους κινδύνους του ηλεκτρονικού τσιγάρου για τους νέους αλλά και στα πιθανά οφέλη για τους ενήλικους καπνιστές τέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του “4th Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction, Novel Products, Research and Policy”, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 29-30 Σεπτεμβρίου.

Στο συνέδριο συζητήθηκε εκτενώς το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ειδικών όσον αφορά στις καινοτόμες προσεγγίσεις για τον έλεγχο του καπνίσματος, όπως η μείωση της βλάβης από τον καπνό, με τους επιστήμονες να παραθέτουν σημαντικά στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν λιγότερο επιβλαβείς επιλογές, για τους ενήλικες καπνιστές που δεν επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα. Ενδεικτικά. σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε και παρουσίασε ο διακεκριμένος καθηγητής Δημόσιας Υγείας και ομότιμος κοσμήτορας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Michigan, Kenneth E. Warner, το άτμισμα συμβάλλει σημαντικά στη διακοπή του καπνίσματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης