Ασφάλιση Περιουσίας: Δύο μύθοι που παρασύρουν τους ενδιαφερόμενους

Ασφάλιση Περιουσίας: Δύο μύθοι που παρασύρουν τους ενδιαφερόμενους

Στην περίπτωση της ασφάλισης περιουσίας συχνά επικρατεί η σκέψη ότι «το κακό δεν θα γίνει σε μένα», ενώ ο δεύτερος μύθος αφορά το κόστος - Οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής αγοράς απαντούν και καταρρίπτουν τους μύθους

210524170910_asfalisi_spiti
Στο έλεος της φύσης εξακολουθούν να βρίσκονται οι περιουσίες των Ελλήνων, με την συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων ή των πυρκαγιών να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, σε αντίθεση με την ασφαλιστική συνείδηση, η οποία συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά – για την Ευρώπη και όχι μόνον – επίπεδα.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), στην δασική πυρκαγιά στην Κορινθία και την Δυτική Αττική την περίοδο 19 – 22 Μαΐου 2021 δηλώθηκαν περί τις 373 ζημιές περιουσίας, με μόλις 20 εξ αυτών να καλύπτονται από κάποιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Κοινώς, το ποσοστό των ασφαλισμένων κτηρίων «άγγιξε» το 5,4%. «Στην περίπτωση της ασφάλισης περιουσίας είθισται να ισχύουν δύο μύθοι: Ο πρώτος έχει να κάνει με την λογική ‘το κακό δεν θα γίνει σε μένα’ και ο δεύτερος σχετίζεται με το κόστος», σχολιάζουν στο ygeiamou πηγές της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης