Γλαύκωμα: Το αγαπημένο ρόφημα που μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο

Γλαύκωμα: Το αγαπημένο ρόφημα που μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο

Σε ποιες περιπτώσεις η υψηλή πρόσληψη καφεΐνης εγκυμονεί κινδύνους για την οφθαλμική υγεία; Νέα έρευνα δίνει τις απαντήσεις

210607162736_girl-coffee-1280x720
Η καθημερινή κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφεΐνης μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο γλαυκώματος κατά τουλάχιστον τρεις φορές για τους ανθρώπους με γενετική προδιάθεση σε υψηλότερη ενδοφθάλμια πίεση, σύμφωνα με διεθνή, πολυκεντρική μελέτη. Η έρευνα, υπό την καθοδήγηση επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής Icahn του Νοσοκομείου Mount Sinai είναι η πρώτη που δείχνει μια διατροφική-γενετική αλληλεπίδραση στο γλαύκωμα και τα αποτελέσματά της, που δημοσιεύθηκαν στο Opthalmology, υποδεικνύουν ότι οι ασθενείς με ισχυρό οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης.

Η μελέτη εξετάζει την επίδραση της πρόσληψης καφεΐνης στο γλαύκωμα και την ενδοφθάλμια πίεση. Η αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα κινδύνου για το γλαύκωμα, παρόλο που υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συνεισφέρουν στην πάθηση, με τους ασθενείς συνήθως να βιώνουν λίγα ή καθόλου συμπτώματα, μέχρι τη στιγμή που εξελίσσεται τόσο ώστε χάνουν τελικά την όρασή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης