«Βγήκε» ο ώμος σου; Η αντιμετώπιση που τον βάζει οριστικά στη θέση του

«Βγήκε» ο ώμος σου; Η αντιμετώπιση που τον βάζει οριστικά στη θέση του

Γιατί «βγαίνει» ο ώμος και ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές που έχει ο πάσχων στη διάθεσή του; O Δρ. Αναστάσιος Δεληγεώργης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Αθλητίατρος και Επιμελητής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λύνει όλες τις απορίες σχετικά με το εξάρθρημα

190215180220_ponos_ston_wmo
Ο ώμος είναι η άρθρωση με το μεγαλύτερο εύρος κίνησης από κάθε άλλη άρθρωση και γι’ αυτό, είναι περισσότερο ευάλωτος σε τραυματισμούς. Το εξάρθρημα είναι ένας τραυματισμός του ώμου κατά τον οποίο η κεφαλή του βραχιονίου οστού απομακρύνεται από την ωμογλήνη στην ωμοπλάτη που είναι η φυσιολογική της θέση. Ο ώμος μπορεί να βγει (μετακινηθεί) εντελώς έξω από την άρθρωση (εξάρθρημα ή εξάρθρωση) ή να βγει μερικώς έξω από αυτήν και να επιστρέψει στη φυσιολογική του θέση (υπεξάρθρημα).

Ο πάσχων πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε ορθοπαιδικό χειρουργό για να βάλει πάλι τον ώμο στη θέση του με ειδικούς χειρισμούς (ανάταξη), εφόσον χρειάζεται, και να διαγνωστούν οι βλάβες.

Εξάρθρημα και αίτια
Συνήθως, το εξάρθρημα είναι αποτέλεσμα τραυματισμού μεγάλης βίας και πιο συχνά, κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Μερικές όμως φορές μπορεί να συμβεί και με τραυματισμούς ήπιας μορφής σε ασθενείς που παρουσιάζουν χαλαρό συνδετικό ιστό (υπερελαστικότητα) και υπερκινητικότητα της άρθρωσης του ώμου.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης