Κορωνοϊός: Ο πιο εύκολος τρόπος να μη θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο

Κορωνοϊός: Ο πιο εύκολος τρόπος να μη θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο

Aπαραίτητη και επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι η χρήση μάσκας για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία και τις βάσεις δεδομένων Διεθνών Οργανισμών που εμπλουτίζονται συστηματικά με πολλά άρθρα σχετικά με τον SARS-Cov-2

200801085721_maska-athina-arthro
Σε άρθρο του με τίτλο «Οι μάσκες σώζουν ζωές» ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ (NIH) (25/08/20, https://directorsblog.nih.gov/2020/08/25/masks-save-lives/) Δρ. Φράνσις Κόλλινς μας θυμίζει ότι η αποφυγή της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη χρήση μάσκας προσώπου είναι απαραίτητη και επιστημονικά τεκμηριωμένη.

Τα σημαντικότερα σημεία του άρθρου συνοψίζονται από τους Ιατρούς της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ Ιωάννη Ντάναση, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και Θάνο Δημόπουλο (Πρύτανη ΕΚΠΑ). Ο Δρ. Κόλλινς σημειώνει ότι φοράμε τις μάσκες μας εκτός σπιτιού όχι απαραίτητα για να προστατευτούμε οι ίδιοι αλλά για να προστατεύσουμε τους υπολοίπους. Ο καθένας από μας μπορεί να είναι ασυμπτωματικός φορέας του ιού και κατά την περίοδο επώασης να μεταδώσει τον ιό σε πολλά επίνοσα άτομα χωρίς να το γνωρίζει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης