Προσφυγικό: «Θα ζήσουμε ένα δεύτερο 2015» προειδοποιεί ο Zέεχοφερ

Προσφυγικό: «Θα ζήσουμε ένα δεύτερο 2015» προειδοποιεί ο Zέεχοφερ

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι πρέπει να βοηθηθούν τα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές 

zee_09
Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Xορστ Ζέεχοφερ φοβάται εκ νέου αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο: «Θα ζήσουμε ένα δεύτερο 2015 εάν δεν βοηθήσουμε τα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν αυτές τις ροές», δήλωσε ο Ζέεχοφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Bild", η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο Παρασκευή.

«Η προσφυγική / μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ μεγάλη. Γύρω μας βλέπουμε πολλές συγκρούσεις, οι οποίες προκαλούν την φυγή πολλών ανθρώπων», επισήμανε ο Γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός ο οποίος επέκρινε το γεγονός ότι «γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει στασιμότητα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε εντατικές συζητήσεις και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ελπίζω ότι η πρότασή της για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου θα μας πάει μπροστά» πρόσθεσε ο Ζέεχοφερ.

Οι χώρες της ΕΕ προσπαθούν εδώ και χρόνια να μεταρρυθμίσουν το κοινό Σύστημα Ασύλου. Επίμαχο είναι το θέμα της κατανομής όσων ζητούν προστασία. Ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός συμμετέχει εδώ και ένα χρόνο ενεργά στη σχετική συζήτηση και τελευταία με δικές του προτάσεις για τη μεταρρύθμιση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες –η οποία πρέπει να προτείνει τους ευρωπαϊκούς κανόνες– επεξεργάζεται αυτόν τον καιρό και η ίδια ένα προσχέδιο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάρτιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης