Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς συμπεράσματα η μαραθώνια συζήτηση

Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς συμπεράσματα η μαραθώνια συζήτηση

Η Γαλλία επέμεινε στο βέτο για τα Σκόπια και την Αλβανία - Ώρα 2:44 ξημερώματα Παρασκευής (1:44 τοπική ώρα Βρυξελλών) ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Δεν δημοσιεύθηκαν συμπεράσματα παρά την πολύωρη συζήτηση των ηγετών - Στον πάγο το αίτημα Σκοπίων και Αλβανίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων

makron
Ωρα 2:44 ξημερώματα Παρασκευής (1:44 τοπική ώρα) στις Βρυξέλλες. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με γρήγορο περπάτημα, σχεδόν τρέχοντας, βγαίνει από το κτίριο όπου συνεδρίαζαν οι 27+1 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Η βραδυνή συζήτηση, στο δείπνο αλλά και μετά, περιστράφηκε κυρίως στο θέμα της διεύρυνσης με έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ δύο χωρών των Δυτικών Βαλκανίων: Της Αλβανίας και των Σκοπίων. Έπειτα από περίπου οκτώ ώρες συζητήσεων και αφού οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συζητήσει διάφορες εναλλακτικές, οι συνομιλίες σταματούν χωρίς να δημοσιευτεί κείμενο συμπερασμάτων.

Η Γαλλική Δημοκρατία, εκπροσωπούμενη από τον Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε στην άποψη ότι δεν είναι ο χρόνος για να δοθεί το πράσινο φως και να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και την Αλβανία. Δεν μπορεί η μοναδική μας πολιτική προτεραιότητα να είναι η διεύρυνση, φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν επιμένοντας να θέτει βέτο στην έναρξη συζητήσεων για ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας.

Παρά τις συμβιβαστικές προσπάθειες να ξεπεραστεί η άρνηση της Γαλλίας, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 2:44 ώρα Ελλάδος χωρίς να υπάρχουν συμπεράσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης