Ο πρόεδρος των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι έχει την εξουσία να καθαιρέσει τον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) και να τον υποβιβάσει σε απλό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.
Ωστόσο δεν σχεδιάζει να το κάνει άμεσα, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.
Ο Τραμπ πιέζει τη Fedνα μειώσει τα επιτόκιά της. Τον Οκτώβριο, υποστήριξε ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα έχει «τρελαθεί» επί των ημερών του Πάουελ.
Η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους εντεινόμενους διεθνείς και εγχώριους κινδύνους για την οικονομία μειώνοντας τα επιτόκιά της ήδη από τον επόμενο μήνα. Πάντως η Fed διατήρησε αμετάβλητο το κατευθυντήριο επιτόκιό της μέχρι νεοτέρας.
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών