Σχολική καντίνα του... ενός ευρώ στη Γαλλία

Σχολική καντίνα του... ενός ευρώ στη Γαλλία

Το μέτρο της κυβέρνησης Μακρόν εφαρμόζεται στο πλαίσιο καταπολέμησης της φτώχειας

france12
Ένα ευαίσθητο κοινωνικό μέτρο με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενίσχυση των μαθητών που δεν έχουν χρήματα για κολατσιό θα εφαρμόσει λίαν συντόμως η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν.

Η «καντίνα του ενός ευρώ» είναι ένα ένα μέτρο που αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Απριλίου και θα μπορούσε να ανακουφίσει 10 χιλιάδες δήμους στη γαλλική επικράτεια, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και προσθέτει:

«Ένας από τους κύριους στόχους της "εθνικής στρατηγικής" της κυβέρνησης των Παρισίων για την καταπολέμηση της φτώχειας έχει το σύνθημα: "Η φτώχεια πλέον δεν κληρονομείται"».

Το μέτρο αφορά ουσιαστικά τους μαθητές για τους οποίους το μεσημεριανό κολατσιό στη σχολική καντίνα είναι μερικές φορές το μόνο πραγματικό γεύμα της ημέρας.

Έξι μήνες μετά την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου ότι θα εφαρμόσει ένα κοινωνικό πρόγραμμα για την εξάλειψη της φτώχειας, ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μαθητές οικογενειών που δεν έχουν τα προς το ζην θα επωφελούνται από ένα δωρεάν πρωινό σε οκτώ πιλοτικές ακαδημίες, όπως την Τουλούζη και το Μονπελιέ, ανακοίνωσε η Kριστέλ Ντιμπό, υφυπουργός Υγείας στην εφημερίδα «Journal du Dimanche».

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο σε όλες τις φτωχές συνοικίες της Γαλλίας.

Κλείσιμο
Σε υποβαθμισμένες περιοχές, ένα στα δέκα παιδιά πάνε στο σχολείο με άδειο στομάχι. Στη Γαλλία, ένα στα πέντε παιδιά δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό, σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Με βάση τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE, περίπου 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία ζούσαν το 2016 σε συνθήκες φτώχειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης