Ρεκόρ υπολογισμού του αριθμού π, από την yahoo

Ρεκόρ υπολογισμού του αριθμού π, από την yahoo

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουμε πως ο αριθμός π, η μαθηματική σταθερά που ισούται με το λόγο της περιφέρειας οποιουδήποτε κύκλου προς τη διάμετρό του, είναι κατά προσέγγιση ο 3,14159,

Ρεκόρ υπολογισμού του αριθμού π, από την yahoo
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουμε πως ο αριθμός π, η μαθηματική σταθερά που ισούται με το λόγο της περιφέρειας οποιουδήποτε κύκλου προς τη διάμετρό του, είναι κατά προσέγγιση ο 3,14159, γνωρίζοντας πως τα ψηφία του εκτείνονται στο άπειρο. Ένας ερευνητής της yahoo  κατάφερε να υπολογίσει τα 2 τετράκις εκατομμύρια ψηφία που ακολουθούν την υποδιαστολή, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στον αντίστοιχο υπολογισμό. Ο Νίκολας Ζι χρειάστηκε τους υπερυπολογιστές της yahoo και 23 μέρες ημέρες, για να υπολογίσει τα 2.000.000.000.000.000 ψηφία της σταθεράς, ενώ αν χρησιμοποιούσε ένα απλό υπολογιστή θα χρειαζόταν περισσότερα από 500 χρόνια!

Ο ερευνητής χρησιμοποίησε μια εξειδικευμένη τεχνολογία η οποία διαχωρίζει ένα πρόβλημα σε πολλά επί μέρους και δεν χρειάστηκε να υπολογίσει όλα τα ψηφία μέχρι τον αριθμό 2 τετράκις εκατομμύρια, αλλά μόνο τον αριθμό που βρίσκεται στη 2α τετράκις εκατομμυριοστή θέση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης