Τα ΙΚΕΑ «τελειώνουν» τα πλαστικά έως το 2020

Τα ΙΚΕΑ «τελειώνουν» τα πλαστικά έως το 2020

Πάνω από 1,7 δισ. ευρώ σε «πράσινες» επενδύσεις - Τέλος πλαστικές σακούλες, πιάτα, ποτήρια, σερβίτσια και προϊόντα - Ανεμογεννήτριες και ηλιακοί συλλέκτες θα τροφοδοτούν με ενέργεια τις εγκαταστάσεις

ike08
Την απόφαση να καταργήσουν τις πλαστικές σακούλες και κάθε άλλο πλαστικό είδος που χρησιμοποιείται σε όλα τα καταστήματα, καθώς και τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται σε αυτά, ανακοίνωσε η διοίκηση των ΙΚΕΑ.

Το χρονοδιάγραμμα του πλάνου περιλαμβάνει την οριστική κατάργηση των πλαστικών, από τις σακούλες έως και τα πιάτα και τα σερβίτσια στα εστιατόρια, μέχρι το 2020.

Η σουηδική εταιρεία αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά στη μεγάλη καμπάνια για τη διάσωση του πλανήτη, με στόχο ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον το 2030.

Τα ΙΚΕΑ ανακοίνωσαν επίσης ότι μέχρι το 2020, κάθε τι που χρησιμοποιείται ή υπάρχει εντός των καταστημάτων θα προέρχεται από ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης, στόχος της εταιρείας είναι να μην επιβαρύνει το περιβάλλον ούτε σε επίπεδο μεταφορών, παραδίδοντας προϊόντα με μηδενικές εκπομπές αερίων, έως το 2025.

Η σουηδική εταιρεία, με βάση τα στοιχεία, έχει ήδη επενδύσει το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ για τις απαιτούμενες μετατροπές στη λειτουργία της. Προγραμματίζει να κατασκευάσει 416 ανεμογεννήτριες, ώστε να τροφοδοτεί τα καταστήματά της με ενέργεια από πηγές που δεν επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον. Εκτός από τις ανεμογεννήτριες, στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί και 750.000 συλλέκτες ηλιακής ενέργειας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις οροφές των κτιρίων της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης