Τα ΙΚΕΑ «τελειώνουν» τα πλαστικά έως το 2020

ike08

Πάνω από 1,7 δισ. ευρώ σε «πράσινες» επενδύσεις - Τέλος πλαστικές σακούλες, πιάτα, ποτήρια, σερβίτσια και προϊόντα - Ανεμογεννήτριες και ηλιακοί συλλέκτες θα τροφοδοτούν με ενέργεια τις εγκαταστάσεις

Την απόφαση να καταργήσουν τις πλαστικές σακούλες και κάθε άλλο πλαστικό είδος που χρησιμοποιείται σε όλα τα καταστήματα, καθώς και τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται σε αυτά, ανακοίνωσε η διοίκηση των ΙΚΕΑ.

Το χρονοδιάγραμμα του πλάνου περιλαμβάνει την οριστική κατάργηση των πλαστικών, από τις σακούλες έως και τα πιάτα και τα σερβίτσια στα εστιατόρια, μέχρι το 2020.

Η σουηδική εταιρεία αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά στη μεγάλη καμπάνια για τη διάσωση του πλανήτη, με στόχο ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον το 2030.

Τα ΙΚΕΑ ανακοίνωσαν επίσης ότι μέχρι το 2020, κάθε τι που χρησιμοποιείται ή υπάρχει εντός των καταστημάτων θα προέρχεται από ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης, στόχος της εταιρείας είναι να μην επιβαρύνει το περιβάλλον ούτε σε επίπεδο μεταφορών, παραδίδοντας προϊόντα με μηδενικές εκπομπές αερίων, έως το 2025.

Η σουηδική εταιρεία, με βάση τα στοιχεία, έχει ήδη επενδύσει το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ για τις απαιτούμενες μετατροπές στη λειτουργία της. Προγραμματίζει να κατασκευάσει 416 ανεμογεννήτριες, ώστε να τροφοδοτεί τα καταστήματά της με ενέργεια από πηγές που δεν επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον. Εκτός από τις ανεμογεννήτριες, στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί και 750.000 συλλέκτες ηλιακής ενέργειας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις οροφές των κτιρίων της.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

George

Καλά θα ήταν να αφαιρούσαν και την φορμαλδεϋδη από το MDF των επίπλων τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

filip_car

Δύο ημέρες μετά το τροχαίο, φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι βρετανικές εφημερίδες «Daily Mail» και «Τhe Sun» δείχνουν τον 97χρονο Δούκα, να οδηγεί μόνος του στο κτήμα Sandringham ένα νέο Land Rover χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας.