«Ροζ-Γιογκαγκέιτ» στην Ιαπωνία: Υπουργός κατηγορείται ότι έκανε ιδιαίτερα μαθήματα ερωτικού περιεχομένου

«Ροζ-Γιογκαγκέιτ» στην Ιαπωνία: Υπουργός κατηγορείται ότι έκανε ιδιαίτερα μαθήματα ερωτικού περιεχομένου

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει καθώς κατηγορείται ότι για τη μετακίνησή του χρησιμοποίησε το υπουργικό αυτοκίνητο – Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη όμως αρνείται ότι έκανε... «σέξι γιόγκα»

iapwnia_ypoyrgos_paideias
Νέο «ροζ» σκάνδαλο απειλεί την πολιτική ζωή της Ιαπωνίας, με τον υπουργό Παιδείας να ζητά συγγνώμη καθώς χρησιμοποίησε ένα υπουργικό αυτοκίνητο για να επισκεφθεί ένα στούντιο γιόγκα. Όμως, αρνήθηκε όσα του προσάπτουν ότι στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις προσφέρουν «ιδιωτικά μαθήματα... σέξι γιόγκας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Bunshun, o υπουργός Παιδείας Γιοσιμάσα Χαγιάσι επισκέφθηκε ένα στούντιο για γιόγκα, στην ακριβή συνοικία Εμπίσου στο Τόκιο, με υπουργικό αυτοκίνητο και έκανε ιδιαίτερα μαθήματα εκεί.

«Ζητώ συγγνώμη για τη σύγχυση που προκλήθηκε εν μέσω μιας πολιτικά τεταμένης περιόδου» δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι « Με την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική, (δεσμεύομαι ότι) θα υπηρετώ τους πολίτες με έναν πιο πειθαρχημένο τρόπο».

Το σκάνδαλο συμπίπτει με τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, που κατηγορείται για δύο σκάνδαλα για ευνοιοκρατία καθώς και για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομίας.

Υπεύθυνη του στούντιο πρώην πορνοστάρ

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στους δημοσιογράφους παραδέχθηκε ότι έπρεπε να διαχωρίσει το ιδιωτικό από το δημόσιο. «Στην περίπτωση αυτή δεν παραφέρθηκα», ανέφερε. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι υπουργοί επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα υπουργικά οχήματα για ιδιωτική χρήση ανάμεσα στις δημόσιες υποχρεώσεις τους.

Κλείσιμο
Ωστόσο, το περιοδικό αναφέρει ότι το στούντιο γιόγκα που επισκέφθηκε ο πολιτικός είναι ένα «ιδιωτικό στούντιο για σέξι γιόγκα». Υπεύθυνη είναι μία πρώην πορνοστάρ που προσφέρει ιδιαίτερα μαθήματα και μασάζ με αιθέρια έλαια.

Αλλά ο Χαγιάσι είπε ότι απλώς έκανε «τακτικά μαθήματα γιόγκα και μασάζ χειρός» γιατί έχουν οφέλη για την υγεία του.

Συγνώμη και διόρθωση απαιτεί η υπεύθυνη του στούντιο


Πάντως, το δημοσίευμα προκάλεσε την οργή της υπεύθυνης του στούντιο, που διαψεύδει ότι υπήρξε πορνοστάρ και απαιτεί από το περιοδικό διόρθωση και συγνώμη.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, το οποίο παρουσιάζει μια απρεπή εικόνα που διαφέρει απόλυτα από τα γεγονότα», τόνισε. Στην ιστοσελίδα του, το στούντιο αναφέρει ότι προσφέρει ιδιωτικά μαθήματα για άνδρες ή ζευγάρια.

Πολιτική κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Άμπε διέρχεται περίοδο πολιτικής κρίσης, λόγω δύο σκανδάλων για ευνοιοκρατία και της κριτικής για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Οικονομίας χειρίστηκε τις καταγγελίες ότι ο ανώτερος αξιωματούχος του παρενόχλησε σεξουαλικά γυναίκες δημοσιογράφους.

Περίπου οι μισοί ψηφοφόροι δεν εγκρίνουν την κυβέρνηση Άμπε. Παρόμοιο είναι το ποσοστό όσων θέλουν την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Τάρο Άσο, όπως διαπίστωσαν δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ήττα του Άμπε στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί αρχηγός του κόμματος τον Σεπτέμβριο, σε μια ψηφοφορία όπου κάποτε αναμενόταν να επικρατήσει εύκολα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης