Μέγκαν Μαρκλ: Βαπτίζεται Αγγλικανή για να ευχαριστήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Μέγκαν Μαρκλ: Βαπτίζεται Αγγλικανή για να ευχαριστήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ποιο μέτρο ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ραντ, για την παραμονή και την ημέρα του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό;

Μέγκαν Μαρκλ: Βαπτίζεται Αγγλικανή για να ευχαριστήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ
Άφησε την χώρα της, τα τηλεοπτικά πλατό του Καναδά και την καριέρα της για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Γηραιά Αλβιόνα και να ενώσει τη ζωή της με τον πρίγκιπα Χάρι. Μέσα στον Μάρτιο και καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον «γάμο της χρονιάς», που θα τελεστεί στις 19 Μαΐου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, η Μέγκαν Μαρκλ θα πρέπει να αλλάξει και θρησκεία.

Η 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός θα βαπτιστεί Αγγλικανή από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι, μέσα στον Μάρτιο. Η μέλλουσα Δούκισσα του Σάσεξ ανατράφηκε σύμφωνα με τις αρχές της προτεσταντικής εκκλησίας, φοίτησε σε καθολικό σχολείο και ο πρώτος της γάμος ήταν με τον εβραϊκής καταγωγής παραγωγό Τρέβορ Ένγκελσον. 



Η βάπτιση της μέλλουσας συζύγου του πέμπτου στην διαδοχή του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του παλατιού του Κένσιγκτον και μεταξύ των παρευρισκομένων στην τελετή αναμένεται να είναι και οι γονείς της. Ο πατέρας της Μέγκαν, Τόμας Μαρκλ, που όταν εκείνη γεννήθηκε ήταν μέλος της επισκοπικής εκκλησίας, θα ταξιδέψει από το Μεξικό, όπου ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια ενώ η μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ, που είναι προτεστάντης, θα ταξιδέψει από την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας The Sunday Times.
Κλείσιμο

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας θα γνωρίσει τον πατέρα της Μέγκαν ενώ την μητέρα της την συνάντησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην τελετή λήξης των Αγώνων Invictus Games, στο Τορόντο.

Αν και δεν ήταν απαραίτητο η Μέγκαν Μαρκλ να ασπαστεί τον Αγγλικανισμό για να γίνει σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, η ίδια επέλεξε να το κάνει από σεβασμό στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας.



Πάντως, η ημέρα του γάμου του λαμπερού ζευγαριού θα είναι ημέρα χαράς στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν το ποτήρι τους και να πιουν στην ευτυχία του Χάρι και της Μέγκαν. Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ραντ, ανακοίνωσε πως στις 18 και στις 19 Μαΐου, παραμονή και ημέρα του βασιλικού γάμου, οι παμπ και τα μπαρ στην χώρα θα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ συνήθως κλείνουν στις 11 το βράδυ.

«Ο βασιλικός γάμος είναι μια ευκαιρία για τις κοινότητες σε όλη την χώρα να γιορτάσουν αυτή την πολύ σημαντική και ευτυχισμένη στιγμή για τη βασιλική μας οικογένεια και για το έθνος μας», δήλωσε η υπουργός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης