ΗΠΑ: Ανησυχία Γέλεν για την επιβράδυνση στην αγορά εργασίας

ΗΠΑ: Ανησυχία Γέλεν για την επιβράδυνση στην αγορά εργασίας

Αναφέρθηκε στην υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη, το επενδυτικό περιβάλλον που έχει χάσει τη δυναμική του, τη χαμηλή ανάπτυξη στον τομέα της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ και τις προοπτικές του πληθωρισμού

ΗΠΑ: Ανησυχία Γέλεν για την επιβράδυνση στην αγορά εργασίας
Άκρως ανησυχητική θεωρήθηκε η σημαντική επιβράδυνση που παρουσίασε τον προηγούμενο μήνα η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, όπως προέκυψε από τη σχετική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε πως οι αβεβαιότητες που παρουσιάζονται στην αγορά, είναι ικανές να επηρεάσουν σημαντικά τις προοπτικές τις αμερικανικής οικονομίας και τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθηθεί. Η κυρία Γέλεν αναφέρθηκε στην υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη, το επενδυτικό περιβάλλον που έχει χάσει τη δυναμική του, τη χαμηλή ανάπτυξη στον τομέα της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ και τις προοπτικές του πληθωρισμού.

«Οι αβεβαιότητες είναι σημαντικές και η πορεία προς τους στόχους και κατά συνέπεια η κατάλληλη νομισματική πολιτική θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν οι αβεβαιότητες αυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία της στη Φιλαδέλφεια. Η επικεφαλής της Fed επανέλαβε ότι συνεχίζει να πιστεύει πως τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν με σταδιακό ρυθμό, για να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών. Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η επικεφαλής της Fed ήταν λιγότερο ακριβής από ότι σε προηγούμενες δηλώσεις για το πότε πρέπει να αυξήσει ξανά τα επιτόκια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης